Hrvatski komentator "muljao" sa ulaznicama na SP?

Autor:

Drago Ćosić, hrvatski televizijski voditelj, koji je iz Rusije za HRT izveštavao sa Svetskog prvenstva, navodno je učestvovao u prodaji ulaznica za utakmice na "crnom tržištu".

Cena jedne takve nelegalno prodane ulaznice za finale između Francuske i Hrvatske iznosila je gotovo 20.000 evra, a priča se da su na crnom tržištu nuđene čak četiri karte za tu utakmicu, preneo je zagrebački "Jutarnji list".

Cela priča zakotrljala se zahvaljujući (FIFA), koja je od Udruženja javnih TV kuća u Evropi (European Broadcasting Uniona - EBU) zatražila oglašavanje o tome zbog čega se ulaznice koje su dodeljene EBU na crnom tržištu prodaju po vrtoglavim iznosima.

EBU je potom zatražio i stav HRT-a, jer su, prema serijskim brojevima, to bile ulaznice koje je dobio HRT, koja je pronosila sportski spektakl iz Rusije. EBU je potom kontaktirala rukovodstvo HRT-a, tražeći objašnjenje.

Članovi rukovodstva HRT-a u prvi trenutak nisu mogli da poveruju šta čuju, jer pojma nisu imali da je neko u ime kuće zatražio i dobio ulaznice. Odmah je pokrenuta istraga, pa su na razgovor pozvana dva HRT-ova radnika.

Reč je o sportskom komentatoru i međunarodnom koordinatoru, a nezvanično "Jutarnji list" je naveo da je reč o Dragi Ćosiću i Saši Dediću.

"Prozvane kolege rukovodstvu su rekli da su ulaznice za utakmice na Mundijalu podelili svojim prijateljima i da pojma nemaju da li sui ih ti njihovi prijatelji iskoristili za odlazak na stadione ili su te karte prodali. Međutim, dalja istraga pokazala je da je u ime HRT-a čak četrdeset ulaznica za SP zatraženo nekoliko meseci pre početka sportskog događaja, kao i da niko sa hrvatske televizije nije znao da je neko ulaznice tražio. Sigurno je da karte nisu dobili radnici HRT-a, niti poslovni partneri", rekao je pomentom listu izvor iz HRT-a, koji je dodao da je ovaj skandal ogromna mrlja na ugledu Hrvatske i HRT-a.

"Preko EBU i FIFA saznali smo da su dva naša zaposlena u ime HRT-a, bez našeg znanja, tražila i dobila ukupno četrdeset ulaznica, kojima su potom raspolagali prema sopstvenom nahođenju", dodao je izvor lista i napomenuo da je u toku disciplinski postupak protiv ovih radnika, koji bi mogao da bude završen i otkazom.

Na HRT-u zasad zvanično nisu želeli da komentarišu ovaj skandal.

"Nemamo komentar, ali možemo da potvrdimo da je interni postupak u toku", rekli su iz HRT-a i naglasili da je o celom slučaju obavešteno i državno tužilaštvo (DORH).

Poznati sportski novinar Drago Ćosić takođe je bio uzdržan.

"Žao mi je, ali baš ništa na ovu temu ne mogu da kažem", rekao je Ćosić "Jutarnjem listu".

Povezano

Sve vesti