MONDO/Agencije

Trampov čovek stigao kod Vučića, bolja saradnja

Državni sekretar SAD za trgovinu Vilbur Ros doputovao je danas u Beograd. Sastanak kod Vučića, potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti infrastrukture.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da Srbija neće odustajati od velikih projekata i velikih snova, kako bi naša zemlja biti što uspešnija, bogatija i snažnija, bez obzira na kritike.

"One nas teraju da radimo bolje", rekao je predsednik Vučić nakon sastanka sa američkim sekretarom za trgovinu Vilburom Rosom.

On je ocenio da Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti infrastrukture između dve vlade, koji je danas potpisan, otvara vrata za bližu saradnju sa SAD, kao i za dolazak još većeg broja ulagača iz te zemlje.

Predsednik se zahvalio američkom državnom sekretaru što je došao u Beograd, rekavši da to predstavlja veliku čast za našu zemlju, jer je on jedan od najuspešnijih ljudi sveta, koji je jako konkretan i od kojeg je imao prilike da nauči dosta stvari.

Ukazao je da je sastanak sa Rosom veoma važan za Srbiju, kao i potpisani Memorandum, jer on znači bliže odnose i saradnju u oblasti infrastrukture.

Trampov saradnik: Donald je ovakav!

"Mnogo brzo možemo očekivati učešće američkih kompanija u izgradnji infrastrukturnih projekata kao što su Moravski koridor ili put Niš-Pločnik-Priština", rekao je Vučić dodajući da ostaje da se odabere projekat.

Vučić je preneo da je u prvih sedam meseci ove godine trgovinska razmena Srbije sa SAD dostigla 417 miliona dolara, što je 38,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine, podsećajući da je prošle godine iznosila 570 miliona dolara.

Kaže da je od Rosa dobio savete kako da promenimo dalje stvari da budemo privlačniji, imajući u vidu bolji ambijent u Srbiji i privučemo još više investora.

S tim u vezi Vučić je podsetio da američki investitori u Srbiji zapošljavaju 17.000 ljudi, i da su uložili oko 4 milijarde dolara.

Povezano

Sve vesti