• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIDL konačno otvara vrata u Srbiji, evo i kada!

Izvor mondo.rs

Jedan od najpoznatijih svetskih trgovinskih lanaca uskoro će otvoriti vrata za kupce u Srbiji. Ovog meseca počinje proizvodnja robe koja je poručena za njihove radnje. Do kraja godine otvaranje sigurno, kažu iz Lidla.

 Lidl otvara prodavnice u Srbiji u oktobru? Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Više od deset prodavnica "Lidla" otvorice svoje kapije za potrošace u oktobru, saznaju "Novosti".

Iako u ovoj kompaniji ne žele da preciziraju tacan datum otvaranja, "Novosti" da ce prvi kupci u toku sledeceg meseca moci da pazare robu u jednom od najpoznatijih svetskih loukostera.

Izvor lista kaže da je "Lidl" vec porucio veliki kontingent robe od domacih proizvodaca, ciji ce se brendovi naci na njegovim policama. 

U izjavi koja je dostavljena MONDU iz Lidla nisu potvrdili, ali ni demantovali ovu informaciju. Ali, jasna je poruka: "Potrošaci u Srbiji ce moci da kupuju u Lidlu do kraja godine".

"Potrošaci nas željno ocekuju i raduje nas njihovo uzbudenje oko otvaranja, a možemo reci da smo i mi jednako uzbudeni. Cinjenica je da se Lidl za otvaranje svojih prodavnica u Srbiji temeljno priprema, što podrazumeva zapošljavanje velikog broja kolega, ali i pravovremene obuke za njih, odredivanje asortimana i testiranje redovnih procesa rada, poput porucivanja i isporuke robe. Datum otvaranja podelicemo sa našim potrošacima nakon još nekoliko važnih koraka koji nas ocekuju u procesu pripreme. Ono što ostaje kao naš dogovor i obecanje je, da ce potrošaci u Srbiji imati priliku da obave kupovinu u Lidlu do kraja godine", rekla je za MONDO Martina Petrovic, rukovodilac Korporativnih komunikacija Lidl Srbija.

Imajuci u vidu da ce tokom ovog meseca poceti proizvodnja robe za "Lidl", sa kracim rokom trajanja, moguce je da ce otvaranje biti u oktobru.

Ovim ce se konacno završiti saga o dolasku ovog lanca u Srbiju, koji je u mnogim gradovima širom zemlje odavno izgradio svoje prodajne objekte, a u junu je svecano, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vucica, otvorio veliki distributivni centar u Staroj Pazovi.

Kako su iz "Lidla" više puta ponavljali, oni ce odjednom otvoriti prodavnice i to u najmanje deset, možda cak i 15 objekata.

Uz izgradnju supermarketa, "Lidl" je vec primio u stalni radni odnos cak 1.000 radnika, koji su u meduvremenu prošli kroz placene obuke širom regiona, gde ova kompanija vec radi.

Nezvanicno, u samim objektima vec postoji roba i radnici, a kasiri uvežbavaju svoje buduce zadatke.

Najveca je nepoznanica hoce li nam "Lidl" doneti i niže i prihvatljivije cene.

Iako naši ekonomisti misle da se ništa nece dramaticno promeniti, proizvodaci i novi "Lidlovi" partneri iz Srbije tvrde da ce cene biti prilicno niže nego u postojecim trgovinskim lancima.

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Muhamed

Zanimame dali se moze placati roba u eurima ili samo SD

Totalni Fudbal

Već delujeu neozbiljno. Planirali su otvaranje 18 objekata 6.oktobra,sad je to 10 ili 15 do kraja godine . . . Odustali su I od njihove poslove politike pa sad prave ili kupuju objekte prodajne povrsine do 300m2. Ne verujem da ce biti bolji od dosadasnjih lanaca. Nema sanse da ce smanjiti marziranje I imati nize cene domacih proizvoda od ostalih lanaca. O kvalitetu robnih marki necu da polemisem. Mnogo sam ocekivao od nji ,u nada da ce uspeti da srede trziste I nateraju ostale lance da prestanu da se marziraju 30-45%. Ali vidim dosadasnjoj "ozbiljnosti" Lidla da od toga nema nista.

LidlSerbia

Ne botujem, nego zelim da ti kazem da Lidl uzima pravo i kupuje robu na domace proizvode koje servira na svoje police. Npr. - voce, povrce, testo, domace proizvode, nase proizvode. Na to sve dodati da su njihovi - nemacki brendovi poprilicno pristupacni. Dakle, Milojka iz Nisa uzgaja maline, srpske maline i prodaje ih Lidlu. Te maline stizu u prodavnicu - ti ih kupujes. Jedno domacinstvo (srpsko) zivi uz tvoju pomoc. "Zemlja porekla: Rep. Srbija".

special image