Konačno će platiti zbog budalaština!

Autor:

Pitali smo se da li će neko stati na kraj sumanutim savetima brenda Goop čija je vlasnica Gvinet Paltrou - i desilo se!

Gvinet Paltrou je, kao vlasnica ovog brenda, dala toliko nenormalnih saveta da ne možemo svih ni da se setimo, ali evo nekoliko: delila je recepte koji sadrže "seksualnu prašinu", davala uputstva za zevanje, savete o spavanju, a između ostalo, prodavala i kamenje u obliku jaja, za koje je tvrdila da stavljanjem u ženski polni organ podiže libido.

E, zbog ovog poslednjeg, za šta je dokazano da su netačne tvrdnje, moraće da refundira novac mušterijama i da plati kaznu od 125.000 evra!

Ovo je drugi put da se njen brend našao "u vreloj vodi", nakon što je prodavana oprema za klistiranje, koja podrazumeva stavljanje creva kroz rektum kroz koje se u debelo crevo ubacuju kafa i vruća voda, što su stručnjaci proglasili opasnim za zdravlje.

Elem, uprkos presudi i kazni koju mora da plati, njen brend i dalje prodaje jaja od rozen-kvarca ili žada koja se stavljaju u polni organ.

Sud je presudio da nema nikakvih "kompetentnih i pouzdanih naučnih dokaza" da ova jaja podižu libido, zbog čega je njen brend kažnjen.

Gvinet je tvrdila da ova jaja pomažu i u balansiranju hormona, regulišu menstrualni ciklus i poboljšavaju kontrolu bešike. Sa druge strane, lekari upozorili da korišćenje tog proizvoda može da dovede do bakterijske vaginoze ili sindroma toksičnog šoka, koji može da bude i smrtonosan.

Iz brenda Goop nisu priznali svoju grešku, već su rekli samo da žele da se njihov slučaj na sudu reši "brzo i prijateljski".

Povezano

Sve vesti