• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvorac Eđšeg vam otvara vrata

"Eđšeg otvara vrata" naziv je manifestacije kojom će u okviru jednog dana biti prikazano mnoštvo programa koje će ovaj dvorac pružiti Novosađanima u narednom periodu.

Bogat kulturno-zabavni program u dvorcu Eđšeg, a u sklopu manifestacije Kaleidoskop kulture.

Tako će u nedelju, 8. septembra, u bašti Eđšega od 16 časova biti održana žonglerska radionica za decu i radionica aranžiranja cveća, da bi se zabava nastavila u dvorani uz javni čas valcera.

Ovu manifestaciju će od 17:30h upotpuniti takmičenje u brejkdensu (brakedance) kada će plesne akrobacije izvoditi najbolji hip-hoperi Novog Sada a atmosferi će doprineti muralisti i grafiteri koji će oslikati nekoliko zidova i tribinske stepenice košarkaškog terena pored Eđšega.

Istovremeno u svečanoj dvorani biće upriličen otvoreni čas i radionica tango plesa kada će svi zainteresovani moći da se oprobaju i nauče nešto više o ovom plesu.

Večernji program koji počinje u 20 časova obeležiće novosadski pop hor "Radio" i džez trio Đorđa Obradovića kojim će se zatvoriti ova manifestacija i simbolički otvoriti vrata Eđšega.

U narednom periodu Novosađane očekuju brojni programi u Eđšegu kao što su veče šansona sa Loranom Prokopićem, strip i ilustracija, opera za decu, javni časovi različitih plesova, slikanje po kamenu, brojne radionice i izložbe, predstave kao i projekcije filmova u okviru Kvart film festa.

Dvorac Ešđeg u Novom Sadu je godinama bio svratište za beskućnike, u skoro potpuno ruiniranom stanju, sve do 2012. godine kada je rekonstruisana i u potpunosti opremljena. Od 2014. godine ova kulturna baština osmišljena je kao prostor za održavanje raznih kulturnih manifestacija.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

caki

Svaka cast! Nekad se tamo igrala prava prvoligaska kosarka! Nisam izbijao odatle... Kosarka zauvek...

SERIJE