mondo.rs,Milutin Vujičić

"Zaslužena pobeda, ali neke stvari su nedopustive"

"Malo nas je poremetio neiskorišćen drugi penal i u poslednjih 10 minuta smo pokazali nesigurnost, koju Srbija ne bi smela da pokazuje", istakao je Mladen Krstajić.

"Zaslužena pobeda, ali neke stvari su nedopustive" Foto: MONDO/M. Vujičić
/od specijalnog reportera MONDA iz Vilnjusa/

Selektor reprezentacije Srbije rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Litvaniju i da su tri boda veliki podstrek, ali da ima mnogo stvari koje treba da se poprave.

"Čestitam igračima na zasluženoj pobedi. Bilo je teško, kao što smo i očekivali, jer smo bili favoriti, a Litvanija nije imala šta da izgubi. Ima još mnogo stvari koje treba da popravimo. Ova tri boda nam daju podstrek da već u ponedeljak pokažemo još sigurniju igru protiv Rumunije u Beogradu, gde neće biti nimalo lako", rekao je Krstajić novinarima posle utakmice u Vilnjusu.

Srbija je pobedom počela Ligu nacija, pošto je sa 1:0 bila bolja od Litvanije, golom Dušana Tadića iz penala.

"Prvo poluvreme smo igrali kako smo hteli, bilo je sasvim korektno. Drugo smo dobro počeli, ali nas je bez potrebe uhvatila nervoza. Litvanija je imala kontranapade i šanse, koje na svu sreću nije iskoristila. Poslednjih 25 minuta treba svima da nam bude za nauk", kazao je Krstajić.

On je istakao da neke stvari ne bi smele da se dešavaju, povodom nekoliko prilika koje je Litvanija imala u finišu.

"Malo nas je poremetio neiskorišćen drugi penal i u poslednjih 10 minuta smo pokazali nesigurnost, koju Srbija ne bi smela da pokazuje. Dešavale su se individualne greške, a protivnik je rizikovao. Treba da kontrolišemo igru svih 90 minuta i da ne žurimo kada vodimo", naveo je selektor.

Krstajić je naveo da su situacije kod kontranapada u finišu susreta i pojedine individualne greške - nedopustive.

"Super je to što smo bili dominantni, nije sporno. Ali dve situacije 'jedan na jedan' su se desile u 85. i 90. minutu. Momci su pokazali želju, ali koncentracija... Šta mi znači bod u Litvaniji? Ništa. A, pričamo da smo favoriti. Bog nas je pogledao i to nam je nauk za sledeći put".

Reprezentacija Srbije će u drugom kolu Četvrte grupe C divizije igrati protiv Rumunije. Meč na stadionu Partizana na programu je u ponedeljak od 20.45.

Povezano

Sve vesti