mondo.rs,Milutin Vujičić

Tadić: Penal? Zapeo sam...

Kreator igre "orlova" govorio je o promašenim prilikama reprezentacije Srbije i "bespotrebnim" kontrama Litvanaca.

/od specijalnog reportera MONDA iz Vilnjusa/

Dušan Tadić konstatovao je da su srpski fudbaleri na gostovanju Litvaniji u Vilnjusu "pali" nakon serije propuštenih prilika, uključujući njegov neiskorišćen penal u 82. minutu.

"Par puta su nas bespotrebno uhvatili na kontranapade. Imali su prilike iz grešaka koje ne smeju da nam se dešavaju, osetili su da mogu do gola... Moramo da vidimo u čemu je bio problem. Ne sme da nam se dešava da nam prave kontre posle naših kornera. Protiv ozbiljnijih ekipa to može mnogo da nas košta", rekao je Tadić srpskim novinarima posle pobede u uvodnom meču Lige nacija.

U finišu su "orlovi" nekoliko puta panično nastojali da sačuvaju svoju mrežu i bodove, umesto da su "na vreme" stekli ubedljiviju prednost i obezbedili sebi spokojnu situaciju.

"Promašeni penal, stative, prečke... Sve to unese neki nemir, dođu sitne greške i protivnik tako vrati nadu. Mislim da nam ni podloga nije išla u prilog, mada smo profesionalci i ne smemo da tražimo izgovore. Ovo treba da nam bude dobra lekcija", naveo je as Ajaksa.

On je Srbiji doneo vođstvo sa "bele tačke" u prvom poluvremenu, ali je onda propustio idealnu priliku da otkloni sve dileme oko konačnog ishoda.

Tadić je promenio stranu, a golman Šetkus ga je "pročitao".

"Zapeo sam za podlogu. Hteo sam malo više da podignem loptu i da gađam po sredini, ali sam zapeo", slegao je ramenima veliki majstor fudbala.

U ponedeljak od 20.45 na stadionu Partizana, Srbija će dočekati Rumuniju, koja sa igračem više nije uspela da savlada Crnu Goru u Ploeštiju (0:0).

"Rumune ne poznajem najbolje, ali analiziraćemo ih i ići da pobedimo".

Zamoljen da prokomentariše to što ga je selektor Krstajić stavio na centralnu poziciju, za razliku od Mundijala, kada je igrao po krilu, odgovorio je da tome ne poklanja mnogo pažnje.

"Nije mi bitno na kojoj sam poziciji, ja o tome ne odlučujem. Bitno je da ekipa profitira i da sam dobar deo ekipe".

Povezano

Sve vesti