Rusija: Večeras se sprema lažni hemijski napad!

Izrežirani hemijski napad u Siriji zakazan je za večeras, kada svi učesnici treba da budu spremni za igranje svojih uloga, rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

16
A- A A+

Konašenkov je, kako prenosi agencija TASS, rekao da će znak za početak biti specijalna naredba "nekih inostranih prijatelja sirijske revolucije".

Prema podacima ruskog ministarstva, juče je u Idlibu održan sastanak lidera ekstremističkih grupa Hajat Tahrir al-Šam, koja kontroliše najveći deo provincije, i takozvane Islamske partije Turkestana sa lokalnim koordinatorima organizacije civilne zaštite poznate kao "Beli šlemovi".

Upozorenje Moskve Zapadu: Ne igrajte se vatrom!

Konašenkov je naveo da je na tom sastanku utvrđen scenario za ponašanje i snimanje događaja s ciljem da se predstave kao vojna upotreba bojnih otrova protiv civilnog stanovništva, kao i da se "provokacije" planirju u mestima Džisr eš-Šugur, Sarmin, Serakab i Taftanaz.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da svi učesnici budu spremni 8. septembra uveče, a signal za početak "praktičnog dela provokacije" će biti "specijalna naredba inostranih prijatelja sirijske revolucije".

On je izjavio da "ruska vojska i dalje budno prati dešavanja u Siriji i dejstva oružanih snaga raznih zemalja na Bliskom istoku".

Tagovi:

Povezano

Sve vesti