Majka uspela da izvuče sina iz zapaljenog vozila

Drama u Belotiću nadomak Bogatića kada je automobil udario u trafostanicu. Dečaku pukla slezina, a život spasen zahvaljujući pravoremenoj operaciji.

5
A- A A+
nesreća udes tragedija saobraćajna nezgoda uviđaj Foto: MONDO, Mario Milojević

Trinaestogodišnji dečak iz Klubaca kod Loznice, koji je sinoć povređen u teškoj saobraćajki u Belotiću kod Bogatića, još je u šok-sobi, ali hirurzi veruju da će se oporaviti. Nesreća se dogodila kada je njegova majka S. M., iz zasada nepoznatih razloga, automobilom prešla u suprotnu kolovoznu traku i udarila u betonski stub, posle čega se vozilo zapalilo, pišu “Novosti”.

Meštani koji su čuli prasak odmah su istrčali iz kuća i pozvali Hitnu pomoć, a majka, iako i sama povređena, izašla je iz zapaljenog automobila i nekako uspela da izvuče dete.

Prema prvim informacijama, ženi je u nesreći naprsao vratni pršljen, ali je ona, uprkos velikim bolovima, uspela da izvuče dete iz automobila pre nego što se on pretvorio u buktinju.

Lekari Hitne pomoći su munjevito reagovali, pa je mališan brzo prevezen u šabačku bolnicu, gde ga je čekala spremna ekipa hirurga na čelu sa dr Slobodanom Popovićem.

HEROJI: Zastavnik i njegova žena spasili mladića

“Odmah je dovezen u operacionu salu, jer su povrede vrlo teške, a izgubio je i mnogo krvi. Slezina mu je bila potpuno oštećena, želudac je pretrpeo kontuziju... Uspeli smo da ga zbrinemo i zasad sam optimističan, ali ćemo narednih 48 sati pratiti njegovo stanje. U hirurgiji je svaki ishod moguć, dva i dva nisu uvek četiri, pa ćemo biti obazrivi”, rekao je za "Novosti" dr Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice u Šapcu.

Majka je dečaka vozila kući s karatea u jednom klubu u Šapcu, i niko sa sigurnošću ne može da kaže kako je izgubila kontrolu nad automobilom.

Saobraćajci sprečili tragediju na mostu

Policija u Bogatiću najavila je da će protiv majke dečaka podneti krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Povezano

Sve vesti