Naš kandidat za Oskara - veći skandal od Zadruge!

Autor:

Podeljena mišljenja oko odluke komisije za srpskog kandidata za prestižnu nagradu Akademije

Film govori o tri studenta koji, radeći na svom eksperimentu, pokušavaju da dokažu da prostorna destrukcija, pravljenje nereda, s vremenom dovodi do socijalne destrukcije.

Izgrednici za Oskara!

Mlada trojka ne uviđa da im se haos koji izaziva za potrebe projekta polako uvlači i u živote, gube distancu, a profesor ih ostavlja da se sami suoče sa posledicama.

Izvor: Taramount

Jednu od glavnih uloga igra Svetozar Cvetković koji je stao u odbranu kolega i odluke komisije:

"Teorija komisije da su svi filmovi loši - ovaj više, ova manje, to samo sebe komentariše. Mislim da je film 'Izgrednici' veoma dobar i ja sam ga sa zadovoljstvom radio. On je dobio dosta nagrada na festivalima kod nas, troje glavnih glumaca su nagrađeni na Filmskim susretia u Nišu", rekao je Cvetković listu "Kurir" i dodao:

"Ne mogu da razmišljam o tome koja je pozicija našeg kandidata i da li je ona realna s obzirom na sve što treba da se uradi, ipak je to veliki posao i nisam siguran da postoje mogućnosti i sredstva da se plasira na pravi način".

On je dodao da je odnos komisije samo prikaz stava prema kulturi: "Vredno je da se pojavi film, Kada pravite film to je jedan veliki posao koji zahteva samoodricanje i poštovanje. Važno je da ga što više ljdi vidi, a to da li ima šanse ili nema, mislim da to nije bitno", rekao je Cvetković.

U Srbiji je protekle godine snimljeno 25 filmova, a samo četiri su pristigla pred odbor, a to su, pored "Izgrednika" - "Druga strana svega", "Nigde" i "O bubicama i herojima".

Pozorišni reditelj Igor Vuk Torbica je rekao da je "način izbora našeg kandidata za Oskara skandalozniji od rijalitija Zadruga":

"Izgubili smo dobar ukus i zdrav razum u kinematografiji od špekulanta, biznismena i scenarija za jedno veče", napisao je Torbica, prenosi "Kurir".

Povezano

Sve vesti