MONDO/Agencije

KFOR: Sve je pod kontrolom, niko ne preti Vučiću

KPS: Nema informacija da će neko pokušati da spreči miting u Mitrovici. KFOR saopštio da "radi u koordinaciji sa institucijama na Kosovu i Kosovskom policijom kako bi se osigurala bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

31
A- A A+
kfor, kosovo, mitrovica Foto: Mondo/Goran Sivački

U saopštenju KFOR konstatuje da "niko ne preti gospodinu Vučiću i njegova bezbednost je zagarantovana".

U KPS za sever Kosova i Metohije kažu da nemaju nikakvih informacija koje bi ukazivale na to da će neko pokušati da omete ili spreči miting u Kosovskoj Mitrovici, na kojem će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako za Tanjug kaže zamenik regionalnog komandira kosovske policije Besim Hoti, na severu Kosova je sve mirno, jedinice su na terenu.

Građanima poručuje da nemaju razloga za brigu i da je sve pod kontrolom i stanje normalno.

Na pitanje da li imaju nekih naznaka ili informacija, koje se mogu naći u pojedinim medijima, da će neko pokušati da spreči ili omete skup u severnoj Kosovskoj Mitrovici Hoti kaže da nikakvih informacija koje bi vodila takvom sledu dogadaja nemaju.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani izjavio je da će kosovska policija preduzeti sve mere i radnje u skladu sa zakonima i odlukama državnih instucija kosova i da se to odnosi i na posetu predsednika Srbije Aeksandra Vučića Kosovu.

Keljani je potvrdio agenciji Beta da je kosovska policija upozorila predsednika Vučića da je njegova poseta selu Banje sa bezbednosnog aspekta problematična i da oni ne mogu garantovati bezbednost

Keljani je potvrdio agenciji Beta da je kosovska policija upozorila predsednika Vučića da je njegova poseta selu Banje sa bezbednosnog aspekta problematična i da oni ne mogu garantovati bezbednost.

Povodom protesta na putu ka Banji, KFOR je saopštio da je bio u kontaktu sa Kosovskom policijom i da je u slučaju potrebe bio spreman da interveniše u skladu sa svojim mandatom.

Veterani OVK blokirali su sve puteve koji vode ka selu Banje u blizini Drenice, kako bi sprečili predsednika Vučića da poseti to multietničko mesto.

Izvor: Tanjug

Kosovska vlada donela je odluku da se poseta selu Banje otkazuje iz bezbednosnih razloga. Vučić ipak krenuo ka tom selu, ali ga je zaustavila kosovska policija.

Predsednik Srbije se potom uputio ka Kosovskoj Mitrovici, a meštanima sela Banje obratio telefonom.

Vučić: ZVANIČNA Priština stoji iza blokada!

Povezano

Sve vesti