Japan: Novi bilans - 39 žrtava zemljotresa! (FOTO)

Autor:

Broj stradalih u zemljotresu koji je pogodio japansko ostrvo Hokaido porastao je na 39, saopštile su danas japanske vlasti.


Hitne službe i dalje pokušvaju da osposobe vazdušni i zemljani saobraćaj, kao i snabdevanje vodom i strujom, nakon što je to ostrvo 6. septembra pogodio zemljotres jačine 6,7 stepeni po Rihteru, prenosi agencija Kjodo.

Na spašavanju i u traženju za nestalima učestvuje oko 7.000 pripadnika odbrambenih snaga, a najviše nestalih ima kod grada Acuma, gde su pokrenuta velika klizišta koja su zatrpala kuće.

Posle tajfunčine, zemljotres u Japanu

Japanski premijer Šinzo Abe posetio je danas Hokaido, kako bi procenio obim štete.

Zemljotres, sa epicentrom u blizini glavnog grada provincije, Sapora, probudio je stanovnike ostrva u četvrtak u 03.08 po lokalnom vremenu.

Snažan potres je juče paralisao poslovne aktivnosti na ostrvu, kuće ostavio bez pijaće vode, zaustavio železnički i avionski saobraćaj, a poremećen je i telefonski saobraćaj.

Jedina nuklearna centrala na Hokaidu, Tomari, obustavila je rad radi rutinskih bezbednosnih provera, a nuklearni regulatori su saopštili da nema znakova abnormalne radijacije.

Povezano

Sve vesti