• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moguć i veći rast penzija!

Izvor MONDO/Tanjug

Penzije se u Srbiji više neće usklađivati dva puta godišnje, prema rastu inflacije, već će to ubuduće raditi Vlada, u skladu sa stanjem u budžetu, pa ta primanja mogu biti i veća, izjavio je danas ministar za rad Zoran Đorđević.



"Bila je velika dilema da li da ostavimo u zakonu da usklađivanje bude dva puta godišnje, u skladu sa inflacijom i troškovima života. Opredelili smo se da to prepustimo Vladi", rekao je Đorđević novinarima posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta (SES).

On je pojasnio da penzije u Srbiji nisu dostigle taj nivo da mogu da se usklađuju sa rastom inflacije i da penzioneri zaslužuju veće prinadležnosti.

"Kao što ove godine imamo povećanje penzija, želimo da i sledeće godine one budu veće nego što je rast inflacije", rekao je ministar Đorđević.


Prema njegovim rečima, kada Srbija bude imala stabilan penzioni sistem, tada će penzije moći da prate samo rast inflacije.

"Da rast penzija prati samo rast inflascije, to sada ne bi bilo odgovorno sa naše strane. Želimo da sada povećanje bude veće od same inflacije i da poboljšamo materijlni položaj najstarijih sugrađana", zaključio je Đorđević.

Tagovi

Komentari 50

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Natalija

"Penzije nisu dostigle toliki nivo..."i zato ce Vlada da intervenise da najstariji dobiju vise;da nije zalosno bilo bi za gromoglasni smeh-pa znamo sa kime imamo posla!Bilo je vazno podmitiri one kojima nista nije ni uzeto,a za uzvrat ,oni samo znaju kako ce glasati!Da li ce Vlada,apelujemza to doneti i Zakon o privremenom uredjenju vodjenja ljubavi,ali na dizi rok neko ovaj o penzijama,jer penzionerima ne treba ni seks;ako i zreba da urede tako da bude jednom godisnje da im organizam stopre propadne,jer znamo da seks pozitivno itice na zdravlje?!Pri tome ,svugde gde borave penzineri da se postavi nadzorni odbor da kojim slucajem Zakon ne bude prekrsen!!!

Caslav

Opet plus do plusa,nikada bolje,nikada jace,nikada vise,drasticno,neponovljivo,jednom recju sjajno,uzivaj narode...e sada navalite sa minusima farmo,zadrugo,parovi i velika braco😍😘😄

Mare

To bi bilo divno za nase penzionere

special image