Kako su "pucali" moćni Seltiksi: "Nije mi dodavao"

Autor:

Zanimljiva priča o odnosu unutar šampionskog Bostona.

10
A- A A+

Kada je Pol Pirs (40) prošle zime prisustvovao podizanju svog dresa pod svod "Ti-Di Gardena", kraj terena su sedeli članovi tima sa kojima je oživeo franšizu i 2008. godine joj doneo dugo čekanu titulu.

Doduše, tamo nisu bili svi nosioci tog tima, jer je Pirs sedeo u društvu Kevina Garneta, Ražona Ronda, trenera Doka Riversa, ali ne i Reja Alena, novog člana "Kuće slavnih" i važnog činioca šampionske ekipe iz Masačusetsa.

On je za to vreme igrao golf.


Ljubitelje NBA košarke nije potrebno previše podsećati na to da je Alen prvi napustio tu ekipu i da je posle sezone 2011/12 otišao u Majami, gde je ponovo bio šampion.

Slavni šuter je za sobom ostavio ljute saigrače, koji nisu krili da im je mnogo smetalo što je pedantni napadač odlučio da pojača velikog rivala, na čelu sa Lebronom Džejmsom.

Kada se podsetimo izjave Pola Pirsa date u to vreme, uopšte ne čudi njegov izbor da ne pozove Alena na svoj važan dan.

"Isprva me je veoma povredilo kako se sve odvilo. Nije stvar u tome da imam nesporazum sa saigračima, nemam, samo me je zabolelo. Svakodnevno smo se družili, pričali smo, provodili smo zajedničko vreme, a onda je došlo vreme za potpisivanje 'slobodnih agenata' i... Mislio sam da smo stvorili bratstvo u Bostonu. Povredilo me je to što nam Rej nije bar nagovestio da će se to dogoditi", rekao je igrač poznat po nadimku "Istina", koji je nosio zeleni dres 15 godina.

Nekoliko godina kasnije, ovog septembra, oglasio se i Rej Alen (43) i dao svoje viđenje čitave situacije.

On je u izjavi za NBC sports izjavio da je imao veliki nesporazum sa plejmejkerom Ražonom Rondom, otkrivši pritom da od njega nije dobijao loptu čitave sezone.

"Bilo je momenata te godine kada sam osećao 'negativu' prema sebi na parketu. Drugi su mi skretali pažnju, ali sam ignorisao te znakove, jer ne volim da se drugi mešaju u stvari unutar moje ekipe. To je moj saigrač i to sam tako posmatrao, ali su oni ipak nastavili da govore: 'Ignoriše te. Kada izađe iz 'bloka' on te vidi, ali ti ne dodaje loptu iako si sam'", rekao je Alen.

"To su prvo primetili članovi moje porodice, jer oni gledaju pažljivo i poznaju igru. Govorili su mi to pre ostalih i tada sam počeo da obraćam pažnju, jer sam i ja to počeo da primećujem. Potom sam otišao kod Doka (Riversa). Pitao sam Doka za to i rekao sam mu: 'Slušaj, mislim da me tip ignoriše. Ne dodaje mi loptu. Ne znam zašto, ali kada 'izlazim' on menja akciju i igra nešto što nisi crtao. I ne dodaje mi. Ili šutne ili ode u drugom smeru", dodao je on.

Dok mu je odgovorio da zna za taj problem.

"Govorio mi je da zna. 'Pričali smo o tome na sastanku stručnog štaba', kazao je".

Kada je to čuo, Alen je bio u šoku.

"Vau... Znači znali ste ovo sve vreme i niste mi rekli ništa. Niste izašli sa ovim pred mene i što je važnije - niste ni njemu pričali o tome?!", rekao je Rej, pa objasnio da je u tom trenutku shvatio neke stvari.

"Mislim da je Dokov odgovor na tu situaciju bio da počne da me uvodi u igru sa klupe".

Ostatak priče je poznat. Alen se pokupio, otišao iz Bostona i prešao u Majami, za koji je igrao do 2014. i gde je važnom trojkom praktično doneo titulu. Ili je bar oduzeo San Antoniju.

Povezano

Sve vesti