Preminuo jedan od tvoraca "šampionske Zvezde"

Autor:

Potpredsednik Upravnog odbora FK Crvena zvezda, Istaknuti ekonomista, član Odbora za kandidaturu Beograda za domaćina Olimpijskih igara 1992. godine, Božidar Cerović, preminuo je danas u 71. godini.

5
A- A A+

Božidar Cerović je iza sebe ostavio dubok trag, kako u sportu, tako i u ekonomiji.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu je od 1993. godine radio kao redovni profesor, dok je u Crvenoj zvezdi obavljao funkciju potpredsednika Upravnog odbora.

U Crvenu zvezdu došao je kao mladić, zajedno sa aktuelnim predsednikom Svetozarom Mijailovićem. Za predsednika Izvršnog odbora Crvene zvezde izabran je 1987. godine.

Zvezda podseća da je Cerović bio deo najvećeg klupskog uspeha. Učestvovao je u kreiranju plana razvoja kluba, čije je sprovođenje dovelo do osvajanja titule šampiona Evrope i sveta.

Cerović je bio i potpredsednik Odbora za kandidaturu Beograda za domaćina Olimpijskih igara 1992. godine. Ekipa agencije Sport Network nedavno je objavila sjajan dokumentarni film o ovome,  u kojem se pojavljuje i Cerović, a mi vam prenosimo delić:

Izvor: Sport Network

Komemoracija Božidaru Cerviću će biti održana u četvrtak, 13. septembra, od 11 časova u Medija centru stadiona "Rajko Mitić“, dok je sahrana zakazana za petak, 14. septembar, od 13:30 na Novom groblju.

Povezano

Sve vesti