"Vučić u Mitrovici" vraćeno na Youtube

Autor:

Prenos skupa u Kosovskoj Mitrovici, na kojem je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koji je blokiran na Youtube-u sat vremena posle postavljanja, danas je ponovo vidljiv.

34
A- A A+

Kako je agenciju Tanjug obavestila ta društvena mreža, snimak govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici je ponovo dostupan i globalno vidljiv.

Reč je, inače, o kontroverznom live snimku kojem je do blokade pristupilo 16.000 korisnika Youtube-a, među kojima i medijske kuće, televizije, portali i on-line mediji iz regiona i Evrope.

Snimak je postao kontroverzan jer je u Hrvatskoj pominjanje Slobodana Miloševića kao uglednog lidera i toga da hrvatska zastava nikada ranije nije bila u Kninu, doživljeno kao glorifikacija Miloševićevog režima i ratnih vremena. Tim povodom su se oglasili i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović i Vlada.

Šahovnica u Kninu: Dačić odbrusio Kolindi

Predsednik Aleksandar Vučić demantovao je da je bilo ikakve glorifikacije i rekao da je to bila kritika Milševiževog režima koji je ostavio teške posledice po Srbe.

Hrvatski medijii oštro o Vučiću: On hvali Slobu?!

Youtube je u nedelju, sat vremena posle postavljanja, Tanjugov live snimak učinio nevidljivim u, kako su naveli u obaveštenju, pojedinim zemaljama, a na osnovu žalbe izvesne kompanije sa sedištem u Nemačkoj.

Pravni zastupnik Tanjuga, Advokatska kancelarija Aleksić i Novog Sada, reagovala je žalbom na tu odluku, što je rezultiralo ponovnom potpunom vidljivošću tog snimka.

Povezano

Sve vesti