"Bari" je ipak blef?! Šta UEFA kaže o Napoliju...

Autor:

Da li je italijanski klub zaista podneo zahtev za selidbu svojih mečeva na stadion "Sveti Nikola"?

1
A- A A+

Spor oko stadiona Napolija sa gradskim vlastima ne traje "od juče". S obzirom na to da "San Paolo" ne pripada klubu, već Napulju, lokalni zvaničnici pitaju se o infrastrukturnim pitanjima, pa i o rekonstrukciji, koja se ove sezone podudara sa učešćem ekipe Karla Anćelotija u Ligi šampiona.

U takvoj situaciji, ljut zbog tretmana, prvi čovek Napolija Aurelio De Laurentis ove nedelje je glasno poručio da će ekipu preseliti u Bari, gde je takođe vlasnik kluba i gde bi navodno gostovali Pari Sen Žermen, Liverpul i Crvena zvezda.

Sve utakmice Lige šampiona i ove jeseni ekskluzivno možete gledati na TV Arena sport.

Nije potrebno naglašavati koliku bi sentimentalnu "težinu" imalo to gostovanje crveno-belih i koliko bi se navijača iz Srbije i čitave Evrope pojavilo na kultnom "Svetom Nikoli", gde je 1991. Zvezda postala prvak kontinenta.

Ipak, sa tom najavom temperamentnog De Laurentisa bi ipak trebalo biti strpljiv. 

Engleskom listu "Eho" rečeno je u utorak u UEFA (Evropskoj fudbalskoj asocijaciji) da takav zahtev Napolitanaca nije stigao u Nion.

Takođe, Liverpul nije imao bilo kakav kontant sa UEFA oko potencijalne selidbe utakmice iz jednog u drugi grad, a to bi ipak moglo da se uskoro dogodi, jer će "Redsi" gostovati u Italiji 3. oktobra.

Da situacija bude još komplikovanija, stadionu u Bariju potrebne su adaptacije da bi ugostio meč Lige šampiona, mada UEFA i Napoliju godinama "gleda kroz prste" i dopušta mu da ugosti timove u najjačem takmičenju iako ne ispunjava sve uslove za to.

Zbog svega navedenog ipak bi trebalo sačekati zvaničnu odluku, koliko god lepo zvuči mogućnost da Zvezda ove jeseni opet zaigra na stadionu gde je ušla u istoriju.

Povezano

Sve vesti