Đorđevićevih "14" za Grčku: OK smo!

Reprezentacija Srbije spremna je za teško gostovanje.

Đorđevićevih "14" za Grčku: OK smo! Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Selektor "orlova" Aleksandar Đorđević otvorio je trening reprezentacije pred put olimpijskih vicešampiona na Krit.

Posle devet dana priprema u Beogradu, selektor je odredio koji tim će suprotstaviti Grcima u četvrtak, 13. septembra. To će biti prvi meč našeg tima u ovom ciklusu, koji će biti završen u nedelju, u hali "Aleksandar Nikolić", gde će "orlovi" ugostiti Estoniju.

Nakon treninga, Đorđević je govorio o 14 igrača koji će biti u avionu, a to su Micić, Jović, Avramović, Nedović, Bogdanović, Milosavljević, Simonović, Lučić, Kalinić, Bjelica, Jelovac, Raduljica, Milutinov, Luković.

Bogdan Bogdanović, Bogdan Bogdanovic Foto: MONDO/Ivan Bogunović


Prema selektorovim rečima, u ekipi postoje "velika želja i koncentracija". Večeras su "orlovi" bili kompletni na treningu, ali bilo je problema.

"Raduljica je drugi dan pod temperaturom, juče je sa treninga otišao da primi infuziju. Bjelica je dva dana imao problema sa vratom, danas je skinuo 'kragnu' i imao prvi trening posle male pauze. Micić je isto propustio par dana, od juče je u trenažnom procesu i to je to. Ostali su manje-više u pogonu. Za nama je sedam dana dobrih i jakih treninga, dobrih duela. Prošli smo kroz dosta toga i mislim da smo OK".

Od 16 prvobitno pozvanih, prvi je "otpao" Dejan Todorović, jer Mursija nije htela da ga pusti na vreme. Za mečeve na Kritu i u Beogradu ne konkuriše ni Ilija Đoković, koji je dobio dozvolu da se vrati na pripreme Borca.

Miroslav Raduljica Foto: MONDO/Ivan Bogunović

"Putuju svi, dakle 14 igrača. Imamo naravno ideju ko će igrati, Grčka je veliki izazov za sve. Mnogi su dugo bez utakmica, stepen spremnosti igrača je različit, ali i oni su u istom problemu", objasnio je Đorđević.

Utakmica protiv Grčke igra se u četvrtak od 20.00 u Heraklionu, a let iz Beograda je u sredu u 11.15.

Tabela Grupe L: Nemačka 6-0, Grčka 6-0, Srbija 4-2, Izrael 3-3, Gruzija 2-4, Estonija 2-4.

u četvrtak:

Estonija - Nemačka 18.00
Izrael - Gruzija 19.00
Grčka - Srbija 20.00

u nedelju:

Nemačka - Izrael
Gruzija - Grčka
Srbija - Estonija 20.15

Povezano

Sve vesti