Đirona domaćin Barsi u Majamiju

Autor:

Dva španska prvoligaša i formalno su podnela zahtev da se njihova utakmica u okviru 21. kola Primere igra na "Hard rok" stadionu.

Čelnici "La Lige" nedavno su mimo volje većine klubova potpisali ugovor kojim su se obavezali da će se mečevi španskog prvenstva u narednih 15 godina igrati i na teritoriji SAD.

Ove sezone, za ispunjavanje te obaveze će se postarati Đirona i Barselona, dva od samo četiri kluba koja podržavaju pomenuti aranžman.

Predsednici katalonskih rivala, Delfi Heli i Đozep Marija Bartomeu, kao i prvi čovek "La Lige" Havijer Tebas, podneli su Fudbalskom savezu Španije zajednički zahtev da njihov meč 21. kola, zakazan za 26. januar 2019. godine, bude odigran na "Hard rok" stadionu u Majamiju.

Đirona, koja je na svom stadionu samo jednom bila domaćin velikanu iz komšiluka (prošle sezone bilo je 0:3), od meča u Majamiju će zaraditi četiri i po miliona evra, a "La Liga" će finansirati put i smeštaj za čak 1.500 njenih navijača.

Tebas je u ponedeljak obavio sastanak i sa Davidom Aganzom, liderom španske Unije igrača (AFE), koja je zapretila da će bojkotovati ugovor.

Povezano

Sve vesti