Božinov našao klub: Ovo je Njujork za Kinu!

Autor:

Bugarski fudbaler, nekadašnji napadač Partizana Valeri Božinov, posle otkaza u Rijeci, našao novi angažman. U svojoj zemlji.

5
A- A A+

fk partizan, božinov leonardo, zepter, druženje fk partizan Foto: Mondo/ Goran Sivači

Valeri Božinov će igrati u 15. klubu u svojoj karijeri!

Nekadašnji napadač Juventusa, Fiorentine, Mančester sitija, Parme... beogradskog Partizana, potpisao je danas jednogodišnji ugovor (odnosno ugovor do kraja tekuće setone) sa Botevom iz mesta Vraca, na severozapadu Bugarske, koje ima tek 54.000 stanovnika.

"U poređenju sa mestima u kojima sam igrao u Kini, Vraca je kao Njujork", izjavio je Božinov na predstavljanju u klubu.

Poznato je da je Božinov, nakon odlaska iz Partizana u Kinu, bio nesrećan životom u zemlji Dalekog istoka i jedva je čekao da je napusti.

Božinov je jedno vreme bio u hrvatskoj Rijeci, ali je raskinuo ugovor jer nije igrao.

"Za mene je najvažnije, kao i za svakog fudbalera, da igram. U Rijeci nisam za to imao priliku, hteo sam da igram više. Pojavila se opcija Boteva, stavio sam sve na vagu, rekao sebi da imam 32 godine, da i dalje želim da igram punom snagom i ovo je za mene pravo mesto", rekao je Božinov.

Objasnio je za lokalne medije i izjavu o "Kini i Njujorku".

"Ja sam rođen u Bugarskoj, imamo mnogo lepih mesta, prirodu. Kao Bugarin ne mogu da pljujem po svojoj rodnoj zemlji. Mi to treba da čuvamo, da poštujemo ono što imamo".

Zanimljivo, Božinov je igrao u 7 zemalja (Italija, Engleska, Portugal, Srbija, Kina, Švajcarska, Hrvatska), a ovo mu je tek drugi klub iz Bugarske u karijeri (bio je član Levskog iz Sofije 2014. godine).

Povezano

Sve vesti