mondo.rs

Gaćinović o neodlasku na Mundijal: Ne znam zašto

Autor:

Mladi fudbaler kaže da je očekivao da će igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji i da mu selektor Mladen Krstajić nije objasnio zašto ga je izostavio sa spiska putnika.

23
A- A A+
Mijat Gaćinović Foto: MN Press

Značajan doprinos dao je Mijat Gaćinović plasmanu Srbije na Svetsko prvenstvo u Rusiji, međutim, dobre partije u nekoliko kvalifikacionih utakmica nisu mu donele i mesto među putnicima na nedavni Mundijal.

Nije želeo posle takve odluke selektora Mladena Krstajića da se ističe izjavama u javnosti, međutim, nemački novinari saznali su od veziste Ajntrahta, između ostalog, to da Gaćinović nije dobio obrazloženje zašto je izostavljen sa spiska.

"Niko nije direktno pričao sa mnom zašto je to bilo tako. Još tri igrača su tada precrtana i odluku nam je samo saopštio tim menadžer. Krstajić nam ništa nije rekao", otkrio je 23-godišnji fudbaler u razgovoru za list "Frankfuter", čije delove su prenele Večernje novosti.

Logično, Gaćinović je bio neprijatno iznenađen odlukom selektora da ga ne pozove za put u Rusiju.

"Nisam očekivao takvu Krstajićevu odluku. Svi su mislili da sigurno idem na Mundijal. Često sam igrao u kvalifikacijama i bio sam dobar. Mislim da sam zaslužio da idem u Rusiju, ali tako je odlučeno, šta sam ja mogao da promenim?".

Mladi fudbaler je, ipak, pozvan za početak Lige nacija, ali se zbog povrede nije odazvao selektoru.

Da li će biti tu za oktobarsko okupljanje reprezentacije, ostaje da sačekamo...

Povezano

Sve vesti