Šaćiri: Ne plašim se, normalno ću doći u Beograd

Autor:

Fudbaler Liverpula, poreklom sa Kosova i Metohije, ne vidi problem oko gostovanja Crvenoj zvezdi u okviru Lige šampiona.

Reprezentativac Švajcarske Džerdan Šaćiri (26) početkom novembra će sa Liverpulom biti gost Crvene zvezde, u utakmici 4. kola C grupe Lige šampiona, takmičenja koje će i ove sezone ekskluzivno prenositi TV Arena sport.

Šaćiri je rođen na Kosovu i Metohiji i to bi, samo po sebi, bilo dovoljno za blago uzburkavanje strasti pred ovaj meč.

Ali, to što je zajedno sa Granitom Džakom, na Svetskom prvenstvu u Rusiji slavio golove protiv Srbije na neprimeren način - ukrštajući ruke, tako da podsećaju na dvoglavog orla sa zastave Albanije - učinilo ga je ekstremno nepopularnim u našoj zemlji.

Na najave da će prilikom gostovanja u Beogradu biti izložen velikom pritisku, Šaćiri je za list "Blik" rekao:

"Ne dozvoljavam da me bilo šta plaši. Čitao sam šta se piše, ali otputovaću tamo sasvim normalno, kako bih igrao fudbal. Nikoga se ne plašim".

Rođeni Gnjilanac preselio se u Švajcarsku kao beba, pošto su njegovi roditelji tamo emigrirali 1992. godine.

Ponikao je u Bazelu, gde je prošao sve mlađe selekcije, a potom nastupao za Bajern, Inter i Stouk. Ovog leta stigao je na "Enfild" za 13,5 miliona funti.

Šaćiri i Džaka su zbog isticanja albanskog simbola bili na udaru kritika i švajcarske javnosti, pa su okupljanje reprezentacije pred početak Lige nacija iskoristili da obećaju da više neće tako postupati.

Povezano

Sve vesti