Kubanci, odahnite - "Palma" ima poruku za vas!

Autor:

Prvi čovek Jagodine Dragan Marković-Palma ugostio je danas ambasadora Kube Gustava Trista del Toda, kome je preneo: "Jagodina i Srbija nikada neće uvesti sankcije Kubi".

Kubanci, odahnite - "Palma" ima poruku za vas! Foto: MONDO/Predrag Vujić

Marković je zahvalio Kubi na "čvrstoj i kontinuiranoj podršci suverenitetu i integritetu Srbije", a ambasador Gustavo jenuzvratio zahvalnicom Srbiji na podršci u Ujedinjenim nacijama, jer, kako je rekao, uvek glasa protiv uvođenja sankcija toj zemlji.

"Kuba je naš veliki prijatelj i kada bi Srbija i Jagodina odlučivali Kubi nikada ne bi bile uvedene sankcije, jer Srbija zna šta su sankcije i kako je živeti pod njima", rekao je Marković posle ovog susreta. 

Kubanski ambasador je istakao da je Kuba uvek bila i biće uz Srbiju, da je to bila i kad je Srbija bombardovana 1999, a da je Fidel Kastro tada javno osudio agresiju i rekao da je to "genocid nad Srbijom".

On je podsetio i na dobre odnose u vreme Josipa Broza Tita, navodeći da su Kuba i Jugoslavija bile osnivači Pokreta nesvrstanih.

"Iako smo daleko, mi smo bliski, prošle godine Kubu je posetilo 6.000 turista iz Srbije", rekao je Gustavo i najavio prezentaciju u Privrednoj komori Srbije, 24. septembra na temu "Kako poslovati sa Kubom".

MONDO na Kubi: Asta la vista! Vidimo se opet

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković-Palma govorio je i o pregovorima o rešavanju kosovskog problema.

Istakao je da Hašim Tači "nema legitimitet da pregovara u Briselu, za razliku od predsednika Srbije Aleksandra Vučića", i istakao da od deset najmnogoljudnijih država sveta, njih sedam nije priznalo nezavisnost Kosova, a to su Kina, Indija, Indonezija, Brazli, Ruska Federacija, Nigerija, Meksiko.

U tim zemljama, dodao je, živi više od pet milijardi ljudi, a u državama koje su priznale Kosovo nešto više od dve milijarde.

Kada bi Srbija mogla da raspiše referndum u svetu na ovu temu, odnos bi u našu korist bio 2:1, primetio je Marković.

Povezano

Sve vesti