Boateng: Žoze, hvala ti!

Autor:

Štoper Bajerna lično je telefonirao menadžeru Mančester junajteda kako bi mu objasnio zašto ovog leta nije došao na "Old Traford".

Žoze Murinjo je od dolaska u Mančester junajted juna 2016. godine doveo dvojicu štopera, Erika Bajlija i Viktora Lindelofa, za koje je klub izdvojio oko 65 miliona funti.

Portugalski stručnjak ocenio je da njih dvojica uz Krisa Smolinga, Markosa Roha i Fila Džonsa nisu dovoljni za ostvarenje najviših ciljeva, pa je ovog leta želeo da pojača centralne odbrambene pozicije.

Jedna od želja bio je Džerom Boateng (30), as Bajerna i reprezentacije Nemačke, ali je transfer kočilo to što su vodeći Junajtedovi ljudi bili skeptični zbog Boatengovih čestih povreda i preferirali su dovođenje na pozajmicu.

Evo šta je o tome rekao osvajač titule svetskog prvaka u Brazilu 2014. i Lige šampiona 2013.

"Razmatrao sam ponude Pari sen Žermena i Mančester junajteda, ne zato što sam po svaku cenu hteo da odem iz Bajerna, već zbog uzbuđenja koje sa sobom nosi prelazak u novu sredinu. Naglašavam da sam potpuno zadovoljan u Bajernu, jednom od najvećih klubova na svetu".

Na kraju je pozvao Žozea Murinja i objasnio mu zašto je odlučio da ipak ne dođe.

"Teško je napustiti Bajern, jednostavno sve mora da se 'poklopi' da bih bio siguran da će mi na drugom mestu biti bolje. Ali, priznao sam mu da mi je njegovo interesovanje pričinilo veliku čast i zahvalio mu što se kod uprave Junajteda maksimalno založio za moj dolazak".

Povezano

Sve vesti