Grujić: Ibišević je posebno fantastičan

Autor:

Srpski reprezentativac Marko Grujić prezadovoljan je adaptacijom u berlinskoj Herti, gde mu je mnogo pomogao internacionalac iz Bosne i Hercegovine Vedad ibišević.

Ovog leta je Marko Grujić stigao iz Liverpula na pozajmicu i u sredu je posle treninga Herte odvojio neko vreme za autograme i fotografisanje sa navijačima, a potom i za prvi intervju u Nemačkoj za klupski sajt.

O prvoj nedjelji u Berlinu...

"Do sada je sve dobro, mogu reći da sam više nego zadovoljan. Od prvog dana, sve je bilo savršeno, uključujući i naše rezultate. Igrali smo dve utakmice i osvojili šest bodova (protiv Nirnberga - 1:0, odnosno Šalkea - 0:2) pa želimo nastaviti u istom ritmu. U subotu imamo težak meč (u Volfsburgu), ali na nama je da damo maksimum".

O brzoj adaptaciji na novu sredinu...

"Vrlo dobro sam se uklopio u tim i u dobrim sam odnosima sa saigračima. Svi mi pomažu na terenu, ali i izvan njega. Momci su fantastični, a posebno Vedad Ibišević jer govorimo istim jezikom. To mi mnogo olakšava stvari".


O konkurenciji na sredini terena...

"Kao tim, igrali smo u grupama i brzo smo se upoznali, pa nije iznenađenje da radimo dobre stvari. Arne Majer je jedan od najtalentovanijih igrača sa kojima sam igrao, a Ondrej Duda je pokazao Šalkeu šta može da uradi. Ko god da igra najbolje, biće starter".

O berlinskom klubu...

"Poznavao sam neke ljude u klubu i pre dolaska. Uostalom, prošle godine smo igrali jedni protiv drugih, mada nisam nastupio zbog povrede. Klub ima visoke standarde i želimo napraviti što više u Bundesligi i u Kupu Nemačke. Videćemo šta ćemo uspeti, a biće uzbudljiva sezona".

O njegovom stilu fudbala...

"Volim kratke pasove i pokušavam stvarati šanse za saigrače. Nije sve u postizanju golova već i pomaganju ekipi. Znam da moram popraviti svoje odbrambene zadatke, radim naporno na tome. Takav je fudbal - morate uvek pronaći način da napredujete".

O ličnim kvalitetima...

"Biću skroman i ne bih govorio o individualnom kvalitetu. Neka drugi pričaju o tome. Mi smo mlada ekipa i sa napornim radom doći će i rezultati. Želimo pokazati na mečevima ono što radimo na treninzima".

O trenutnom mestu na tabeli Bundeslige...

"Mi smo treći, ali imamo samo dve utakmice. Bilo bi sjajno da ostanemo na ovoj poziciji i u maju naredne godine. Šest bodova iz dve utakmice je savršen početak. Moramo to i da zadržimo".

O fudbalu u Premijer ligi i Bundesligi...

"Poprilično su prvenstva slična. Tempo i intenzitet su na vrhunskom nivou i to je razlog zašto sam došao u Hertu. Ovde ima puno mladih igrača, možemo se razvijati i pokušati pomoći jedni drugima. Štaviše, možemo mnogo da naučimo iz međusobnih iskustava".

O kontaktima sa Liverpulom...

"To je veliki klub, gde radi mnogo ljudi. Imaju menadžera koji se posebno bavi fudbalerima na pozajmicama. U kontaktu smo najmanje dva puta nedeljno i on takođe gleda sve utakmice".

O učenju nemačkog jezika...

"Imao sam prvu lekciju u utorak, a ukupno dva ili tri časa sedmično. U školi sam učio nemački, ali to je bilo davno. Međutim, malo mi pomaže pri pokušaju razumevanja na terenu. Nadam se da ću za dva meseca uspeti da dam intervju na nemačkom jeziku".

Povezano

Sve vesti