MONDO/Agencije

Masovna pucnjava u Zagrebu!

U masovnoj pucnjavi u zagrebačkom naselju Vukomerec sedam osoba je uhapšeno, dok se deset nalazi pod policijskim nadzorom, potvrdio je načelnik zagrebačke Policijske uprave Marko Rašić.

13
A- A A+
zagreb hrvatska hrvati Foto: MONDO, Jelica Dojčinović ilustracija

Zagrebačka policija dobila je juče oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dve porodice i da se puca iz vatrenog oružja, rekao je Rašić novinarima govoreći na licu mesta, prenosi Hina.

On je potvrdio da je bilo pucanja iz vatrenog oružja, da pritom niko nije povređen, te da je za sada utvrđeno da je štetu pretrpelo sedam vozila koja su bila parkirana u blizini.

Pucnjava se desila i blizu kuće koja se nalazi direktno preko puta osnovne škole u Poreškoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći kako su sukobljene strane dan ranije međusobno pretile piđštoljima, zbog čega je celog dana naseljem patrolirala policija, a fizičkih sukoba i pretnji bilo je, tvrde, i ranije.

Krvava drama u Beogradu: Tri metka zbog placa

"Jutarnji list" je preneo da je najmanje 30 metaka ispaljeno u obračunu dve sukobljene romske porodice u Porečkoj ulici u zagrebačkom naselju.

Mesto događaja posetio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji nije želeo da daje izjave novinarima, već je poručio kako je sreća što niko nije povređen i apelovao da se policija pusti da radi svoj posao.

Povezano

Sve vesti