POMERIO PREMIJERU: Nemam novca da završim film!

Autor:

Premijera filma "Kralj Petar Prvi" neće biti održana 11. novembra, na Dan pobede, kako je planirano. Razlog- nedostatak finansijskih sredstava.

POMERIO PREMIJERU: Nemam novca da završim film! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Lazar Ristovski je primoran da zbog nedostatka novca pomeri datum prvog prikazivanja filma "Kralj Petar Prvi" za 5. decembar. On se nada da će uspeti da pronađe neophodna sredstva i završi nekoliko ključnih scena u Grčkoj.

"Snimanje na Krfu, gde je Srbija umrla i gde se ponovo rodila država, najvažniji je deo priče. To je ujedno i najskuplji deo filma, za koji nam nedostaju sredstva i sada moramo da odložimo snimanje, a samim tim i premijeru filma za mesec dana", piše u saopštenju.

Film "Kralj Petar Prvi" koji je rađen prema motivima romana "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića, sniman je ukupno 110 dana, na mnogim autentičnim lokacijama, a autori filma kažu da po kvalitetu ne zaostaje za ratnim i istorijskim spektaklima kanala HBO.

"Žao mi je što odlažem premijeru, ali pored sve pomoći države, ipak mi nedostaju sredstva da zadržimo nivo i kvalitet onoga što smo već snimili. Petar Ristovski zahteva da se sve što se snima na Krfu bude i tretira kao najvažniji deo filma, a ja kao njegov producent moram da odgovorim njegovim zahtevima. Novac koji nam nedostaje očekujem od sponzora i moram da uložim poslednje lične pare u ovo ostvarenje", objašnjava glumac.

Glavne uloge, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra, tumače Radovan Vujović, Milan Kolak, Aleksandar Vučković, dečak Ivan Vujić, Danica Ristovski i mnogi drugi.

Budžet filma je 2.4 miliona evra.

PODESETITE SE PRILOGA MONDO TV-a NA TEMU OVOG FILMA

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Laza o filmu: Ne treba se stideti patetike!

Povezano

Sve vesti