I Grci raspisali poternicu za Vukotićem

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se protiv vođe "škaljarskog klana" Jovice Vukotića, koji je proteran iz Turske, vodi krivični proces u Srbiji, ali da je i Grčka raspisala međunarodnu poternicu za njim.

1
A- A A+
hapšenje, lisice Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Grci su za Vukotićem raspisali međunarodnu poternicu zbog sumnje da je umešan u trgovinu 135 kilograma kokaina.

"Ovo je složen slučaj. Tužilaštvo i policija ga sagledavaju na ozbiljan način i trudimo se da dajemo što manje informacija. On je proteran iz Turske u Srbiju, pošto je naš državljanin", pojasnio je Stefanović za TV Pink.

On je dodao da se ovog trenutka u Srbiji protiv njega vodi krivični proces, ali da je i Grčka pokrenula međunarodnu Interpolovu poternicu zbog sumnje da je umešan u transport i trgovinu 136 kilograma kokaina.

Vukotić: Kidnapovali mi sina i poslali u Srbiju

"Bićemo u kontaktu s grčkim vlastima oko toga. Očigledno je da se radi o dobro organizovanoj kriminalnoj grupi i zato mi je drago da policije u regionu, ali i šire, dobro sarađuju", istakao je ministar.

Blokada Vračara zbog "škaljarca" Vukotića!

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je juče pritvor do 30 dana Vukotiću, kojeg mediji nazivaju vođom "škaljarskog klana" iz Crne Gore, a Tužilaštvo ga tereti za posedovanje falsifikovanog pasoša.

Vukotić je prethodno saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave u produženom trajanju, odnosno posedovanja falsifikovanog pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj pre dva dana.

Prilikom hapšenja u Turskoj Vukotić je navodno koristio lažni makedonski pasoš.

Crnogorski "škaljarski klan" je poznat po sukobu s "kavačkim klanom".

U sukobima tih klanova u Srbiji i Crnoj Gori ubijeno je više njihovih pripadnika.

Sukob je počeo krajem 2014, kada je u Valensiji nestalo 300 kilograma kokaina.

Povezano

Sve vesti