Šta gledati u septembru?

Autor:

Leto je na samom izmaku, i ako ste se uželeli dobrog filmskog i serijskog programa, nudimo vam nekoliko preporuka za odlična ostvarenja, koja imate priliku da pogledate.

U nedelju 16. septembra od 21 čas na kanalu Film Box Extra imate priliku pogledate filmsko ostvarenje, koje je "ubralo" čak tri nagrade na Filmskom festivalu u Kanu 2015. godine, među kojima je i nagrada žirija - film Jastog, priznatog grčkog reditelja Jorgosa Lantimosa. Film oslikava ljubavnu priču čija je radnja smeštena u blisku budućnost u kojoj, prema zakonu svi samci bivaju uhvaćeni i smešteni u hotel, u kom svi imaju isti zadatak, da u roku od 45 dana pronađu odgovarajućeg partnera. Ako ne uspeju u tome, biće pretvoreni u životinje prema vlastitom izboru i pušteni u šumu. Glavni lik filma, je očajni muškarac kog tumači Kolin Farel. On beži iz hotela u šumu gde žive usamljeni ljudi i nasuprot njihovim zakonima, zaljubljuje u jednu pripadnicu njihove družine.

MONDOPop - filmovi i serije koje vredi gledati!

Istog dana na kanalu Film Box Plus, od 21 čas, biće prikazan film Budi uz mene. To je zapravo priča, koja se dešava u leto 1959. godine i prati Gordija, Krisa, Tedija i Verna, četiri dvanaestogodišnja drugara. Nakon što su saznali za približno mesto gde se nalazi telo lokalnog dečaka koji je nestao nekoliko dana ranije, oni kreću u šumu da ga vide. Tokom puta uče o sebi, značenju prijateljstva i potrebi da se zauzmu za pravu stvar.

Sreda, na kanalu Film Box Premijum od 21 čas, rezervisana je za seriju, Piknik kod Henging Roka, koja je nastala na osnovu romana australijske spisateljice Džoan Lindzi, koji je doživeo već nekoliko adaptacija.

Serija se bavimisterioznim nestankom tri učenice i njihove profesorke na Dan zaljubljenih 1900. godine. Prikazana je istraga povodom njihovog nestanka i posledice koje je ovaj nemili događaj ostavio na druge učenice i zaposlene u Epljard internatu, kao i na stanovnike okolnog gradića. Sama priča obiluje dramom, napetom atmosferom i misterijom koja vodi gledaoce divljinom središnje Australije, gde je serija snimana.

Uzimajući u obzir naš strah od nepoznatog, serija istražuje pitanja represije i seksualnosti, slobode i gušenja ugleda, govori o pojmovima nacionalnosti i identiteta. Nakon nestanka devojaka, kreće potraga za njima, a "tragači" će se na svom putu susresti i sa natprirodmim pojavama koje će uzdrmati i samog gledaoca. Klupko se polako razmotava, šokantna otkrića su na svakom koraku, a napetost obiluje na svakom koraku.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti