Posle oluje - sunce: Srbi u polufinalu SP

Autor:

Srpski veslači Miloš Vasić i Nenad Beđik trijumfovali su u svojoj četvrtfinalnoj grupi na Svetskom prvenstvu u Plovdivu, a plasman dalje obezbedio je i skifista Marko Marjanović

0
A- A A+

Miloš Vasić i Nenad Beđik izborili su plasman u polufinale Svetskog prvenstva za veslače u Plovdivu, pošto su jutros pobedili u svojoj četvrtfinalnoj grupi.

Srpski dvojac ostvario je drugu pobedu na šampionatu, nakon kvalifikacione trke. Oni su zabeležili rezultat 6:26,10 minuta i prošli kroz cilj pre evropskih vicešampiona, Francuza Valentina i Teofila Onfreja.

U polufinale se plasirao i skifista Marko Marjanović, koji je osvojio treće mesto u svojoj četvrtfinalnoj grupi vremenom 6:57,79 minuta.

Srpski reprezentativci veslali su četvrtfinalne trke dan kasnije u odnosu na predviđeni program. Umesto u sredu, oni su na stazu izašli jutros, jer je oluja odložila jučerašnji program na šampionatu.

Vasić i Beđik boriće se za finale u petak od 8.03 sati, a Marjanović 50 minuta nakon njih. Tri prvoplasirana čamca izboriće plasman u A finale, a ostali u B finale.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti