Nisu pretnje Albanaca, novinar pogrešio!

Albansko-holandski novinar Vinsent Trieste priznao je da je greškom objavio stari snimak na kojem preti naoružana ekstremistička grupa, koja se predstavlja kao Albanska nacionalna armija (ANA).

100
A- A A+
balkan region srbija bosna bugarska makedonija albanija balkanci Foto: MONDO, Mario Milojević


"Moji tvitovi o poruci ANA zasnovani su na jednom starom snimku koji mi je poslao neko kome sam verovao. Žao mi je što sam objavio na Twitteru stari video, to je bila greška", objavio je on.

On je prethodno objavio snimak sledeće sadržine:

"Tražimo od političara da prekinu da prodaju ili trguju teritorijom zarad svojih ličnih interesa", poručuju naoružani, maskirani ekstremisti na snimku, na albanskom jeziku, iza kojih stoji albanska zastava.

"Moramo direktno da prekinemo razgovore o trgovini teritorijama Severne Mitrovice i Preševske doline", dalje su poručili ekstremisti.

Noćna obuka albanskih terorista u kampovima! VIDEO

Trieste je bio naveo i da je reč o ekstremističkoj organizaciji, koja je opremljena lakim naoružanjem, "kalašnjikovima" i snajperima.

To je prva oružana grupa koja govori protiv podele teritorije između Beograda i Prištine, istakao je on i skrenuo pažnju na to da se, po prvi put, čuje "južnoalbanski akcenat", jer obično, kako je pojasnio, osoba na snimcima ima kosovski akcenat.

Povezano

Sve vesti