Milutin Vujičić

Okuka opet na klupi Voše: Ima treme...

"Ali, pozitivne!", naglasio je novi trener "lala" Dragan Okuka pred derbi meč s Radničkim u Nišu. Bez reči o saopštenjima dva kluba nakon nekih od prethodnih utakmica...

Okuka opet na klupi Voše: Ima treme... Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Suđen mu je Radnički!

Dragan Okuka je kao trener Vojvodine 2000. godine debitovao protiv kragujevačkog, a na povratku na klupu Novosađana njegov prvi izazov biće - niški Radnički (direktan TV prenos Arena sport, petak od 18.30h). Teško da je u ovom trenutku, i to još na gostovanju, mogao da zamisli izazovnijeg protivnika...

Vojvodina nije sezonu počela u skladu s očekivanjima rukovodstva tako da je u toku prošle nedelje smenjem Aca Veselinović čija je ekipa u sedam kola skupila devet bodova.

Da li je to realnost ili "stara dama" koja je tokom ovog leta dovela 15 novih igrača, još 12 ih je napustilo, ima materijala za veće poduhvate?

"Posle 18 godina sam opet ovde, a posle 12 u srpskom fudbalu. Ima naravno treme, ali one pozitivne, pred prvi meč. Ne treba govoriti da igramo s motiviisanom i borbenom ekipom koju vodi veoma dobar trener Lalatović. Nas čeka težak zadatak i ne bi bili tu da ne verujemo da možemo bolje od ovoga...", rekao je Okuka na konferenciji za medije.

Naveo je da će zbog povreda meč sigurno propustiti Zlomislić i Đorđević, dok je kapiten Nikola Antić na poslednjem treningu takođe osetio bol - i teško da će biti u autobusu za Niš.

U startnih 11 verovatno neće biti ni Mesarović koji je bio u Rusiji sa "orlićima".

"Probaćemo da nađemo adekvatne zamene i nadamo se da će oni odigrati dobar meč, videćemo za koliko će to biti dovoljno". 

A, da li će neko od igrača koji su igrali ređe ove sezone dobiti šansu? 

"Ne verujem da personalna promena igrača može mnogo da promeni. Mi moramo da se promenimo kao kolektiv. Jedino kao ekipa možemo da se izdignemo iznad ove situacije, a želimo da napravimo kolektiv koji može da to promeni. Nema tu velikog izbora!", naglasio je Okuka.

Dragan Okuka Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Vojvodina je deklasirana u poslednjem meču u Nišu (5:0), a gotovo posle svakog susreta ovih timova bilo je povika na suđenje, ratova saopštenjima... Imali smo situaciju i da je sada već bivši trener Ilija Stolica napusto klupu usred meča nezadovoljan suđenjem.

"Pratio sam šta se dešava...", rekao je Okuka i sam nastavio:

"To mene ne interesuje! To treba da interesuje druge... Probaćemo da se koncentriešemo na teren i  same igrače, to je po meni najboitnije. Gubimo koncentraciju na takve stvari, nećemo time da se bavimo". 

Meč se igra u petak od 18.30h na "Čairu" uz direktan prenos utakmice na TV Arena Sport 1. Utakmicu će suditi Nenad Đokić.

Povezano

Sve vesti