Besplatni pregledi na festivalu zdravlja

Autor:

Evo kada se održava jesenji festival zdravlja i koje ćete preglede moći tamo da uradite.

Jesenji festival zdravlja biće održan 4. i 5. oktobra u Domu Vojske Srbije pod sloganom "Misli ranije, biraj zdravije", a učestvovaće domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes i banjski centri, najavili su organizatori.

Festival se održava 18. put i biće u najvećoj meri posvećen važnosti hidracije, prevenciji, zdravoj i pravilnoj ishrani.

Posetioci će moći da se posavetuju sa stručnjacima, izmere pritisak, šećer u krvi, vid, visinu i težinu, urade testiranja i utvrde da li imaju rizik da obole od dijabetesa, demencije, depresije i anksioznosti.

"Poseban akcenat stavićemo na tribine o gojaznosti kod dece kao i o borbi protiv droga, a predstavnici medija će imati interesantne goste na svojim panelima. Na bini će se predstavljati različiti vidovi vežbanja, plesova, promocija knjiga, radionica za mlade", saopštio je Organizacioni odbor festivala.

Biće predstavljena humanitarna akcija "Napravi razliku, pruži priliku" koja se realizuje u okviru nacionalne kampanje za borbu protiv malignih bolesti "Rak je izlečiv", a cilj je prikupljanje donacija za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Glavni promoter festivala je Nada Macura.

Povezano

Sve vesti