Bojkot Napolitanaca, a šef bi da kupi Hajduk?!

Autor:

Navijači Napolija ljuti zbog značajnog povećavanja cena karata za utakmice Serije A. Predsednik Napolija de Laurentis izjavio da bi kupio FK Hajduk iz Splita, koji je godinama u finansijskim problemima.

7
A- A A+

Navijači Napolija ljuti su na upravu kluba jer ih je žestoko udarila po džepu.

Klub, koji će sa Crvenom zvezdom igrati u grupnoj fazi Lige šampiona (sve utakmice možete da gledate posredstvom TV Arena sport), iznervirao je navijače jer je značajno povećao cene karata za prvi meč u novoj prvenstvenoj sezoni, protiv Fiorentine (i ove sezone pratite Seriju A posredstvom TV Arena sport).

A to povećanje je, ni manje, ni više, nego dvostruko!

Za meč Napoli - Fiorentina određene su cene karata od 35 do 80 evra!

A prošle sezone karte baš za meč protiv Fiorentine koštale su od 12 do 40 evra.

Prema informacijama iz Napulja, za meč protiv kluba iz Firence prodato je samo 12.000 ulaznica do sada, što se smatra svojevrsnim bojkotom Napolitanaca, koji inače uvek pune San Paulo.

Posebno su ljuti što su i mesta na tribini gde su najvatrenije pristalice takozvana "kurva" (curva) takođe poskupela dva puta.

Foto: Arena sport/MONDOPredsednik organizacije potrošača Italije (Codacons) Karlo Rijenci osudio je Napoli zbog ovog postupka i dodao da će navijače pozvati na bojkot ako ovakve cene karata ostanu na snazi.

Ovo, inače, nije prvi put da Napoli podigne cene karata za prvu utakmicu u novoj prvenstvenoj sezoni. I pre dve godine se dogodilo slično, a rezultat je bio - poluprazne tribine.

Inače, predsednik Napolija Aurelio de Laurentis dao je izjavu za hrvatske medije u kojem je izrazio spremnost da ulaže, čak i da kupi FK Hajduk iz Splita, koji je godinama u finansijskim problemima, a kojim sada, zapravo, upravljaju navijači.

"Dajte i šansu i kupiću Hajduk. Spreman sa da razgovaram o tome, ali ne sa navijačima, već sa bordom direktora", rekao je De Laurentis za "Jutarnji list".

Povezano

Sve vesti