Đorđević: "Spora" lopta, premalo asistencija

Autor:

Selektor Srbije istakao je posle poraza od Grčke da "orlovi" na toj utakmici nisu pokazali svoje pravo lice.

Đorđević: "Spora" lopta, premalo asistencija Foto: MN Press

Aleksandar Đorđević čestitao je reprezentaciji Grčke na pobedi ostvarenoj na startu druge faze kvalifikacija za Svetski kup u Kini.

Grci su u Heraklionu na Kritu savladali Srbiju rezultatom 70:63 (35:32), nakon što su se "orlovi" potpuno vratili iz deficita od 12 poena.

"Grci su igrali čvršće, sa više snage, u nekim periodima na ivici faulova, što je u ovakvim utakmicama neophodno da bi se došlo do pobede. Mi nismo pokazali svoje pravo lice. U napadu lopta nije išla dovoljno brzo, a to je nešto o čemu smo razgovarali i na čemu smo insistirali tokom priprema za ovaj meč. Ovo što smo pokazali svakako nije način na koji smo trenirali i na koji treba da igramo", rekao je Đorđević, a prenosi sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je bio nezadovoljan drastično manjim brojem asistencija (14) od onog koji inače beleži nacionalni tim.

"Često ih imamo i 30, a ovog puta duplo manje u odnosu na naše standarde. To je nešto što moramo da vratimo našoj igri".

U odbrani je takođe bilo grešaka, često u poslednjim sekundama napada Grčke, što je selektor pripisao padovima koncentracije.

Prisetio se i promašenog "zicera" Jovića, smušenosti Milutinova u kontri "tri na jedan" u četvrtoj četvrtini, pri aktivnom rezultatu.

"Da smo realizovali ove napade, siguran sam da bi završnica bila potpuno drugačija. Psihički nismo uspeli da se povratimo posle ovih grešaka", konstatovao je Đorđević.

Povezano

Sve vesti