"Nije mi se sviđalo da se skidam"

Autor:

Supermodel Kejt Mos otvoreno je govorila o svojim počecima u modnoj industriji i kaže da joj nije bilo nimalo prijatno da se fotografiše toples.

Štaviše, to joj se "uopšte nije sviđalo".

U intervjuu za američku TV emisiju Today, Kejt Mos je rekla: "Bila sam pod pritiskom da se fotografišem toples. Radila sam sam fotografkinjom, Korinom Dej, i ona je uvek želela da me fotografiše bez majice. To mi se uopšte nije sviđalo kada sam počinjala".

Fotografkinja Dej je sa Kejt sarađivala na nekim od njenih prvih manekenskih poslova. Manekenka je u intervjuu objasnila da se vremenom navikla na skidanje pred kamerom, ali da čak ni kada je radila sa Marijom Sorentijem - koji je bio i njen dečko i fotograf "odgovoran" za čuvenu Kelvin Klajn kampanju koju je ona radila 1993. godine - nije u tome uživala.

"Mario je bio moj dečko, pa sam donekle bila naviknuta na skidanje pred njim, ali sam i dalje bila u fazonu 'mogu li da ipak da obučem neku odeću'", objasnila je Kejt. "Ali, to nam je bio posao i to smo radili".

Uprkos tome, Mos sada ima potpuno drugačije mišljenje o svemu tome i kaže da nikada ne bi dozvolila svojoj 15-godišnjoj ćerki da se fotografiše toples.

"Manekenke to više ne moraju da rade, ako ne žele. Ja ne bih dozvolila svojoj ćerki da se tako fotografiše. Kad je pogledam i shvatim da sam se ja fotografisala toples u njenim godinama, mislim da je to ludo".

Ipak, Kejt kaže da ukoliko njena ćerka odluči da krene maminim stopama, da će je u tome podržati.

"Može, ako želi. Podržaću je šta god da odluči da radi".

Kejtino priznanje da je bila "pod pritiskom da se skida" dolazi nakon što je prošle godine nekoliko poznatih modnih fotografa, uključujući Marija Testina i Brusa Vebera, od strane manekenki optuženo za seksualno uznemiravanje.

Povezano

Sve vesti