Društveno odgovorno poslovanje u službi umetnosti

Autor:

Kompanija Carnex prepoznala je značaj BITEF-a za kulturu i napredak društva.

1
A- A A+

Svakog septembra Beograd postaje svetska prestonica pozorišta, kulture i umetnosti, a za održavanje kvaliteta i tradicije kulturnih događaja neophodna je podrška i saradnja institucija kulture i cele poslovne zajednice, a to znači i podrška celokupnom društvenom napretku zajednice.

Festival BITEF jedan je od sinonima tradicionalnog kulturnog događaja u Srbiji.

Nastao kao nosilac novih formi i umetničkog, vesnik avangarde, istrajan je u nameri da zadrži svoj kultni satus. Dodatnu podršku ovom kompleksnom događaju pružile su vodeće kompanije na tržištu Srbije, među kojima je i Carnex.

Saradnja sa BITEF-om je bila sasvim prirodan korak kada se u obzir uzme renome koji festival ima već 52 godine. Carnex koji ove godine slavi 60 godina postojanja, generacijski je sličnom dobu, a obe institucije od početka su, iako potpuno različite, imale veliki uticaj na sliku Srbije, svako u svojoj oblasti.

Tradicija i kvalitet koji ih spajaju bili su presudni faktori za udruženje snaga jer je podrška tradicionalnim festivalima, koji su deo našeg identiteta i karaktera, jako važni.

Publika BITEF-a ove godine može da očekuje poseban i ukusan dodatak na uživanje u umetnosti i pozorištu, a to je uživanje u velikom broju Carnexovih proizvoda vrhunskog kvaliteta koji će na svojevrstan način upotpuniti atmosferu same manifestacije.

Takođe, u želji da mladima posveti posebnu pažnju, Carnex se pridružio inicijativi da na finalno veče BITEF-a dođu deca i mladi iz muzičkih škola u Srbiji, naravno besplatno, gde će Carnex donirati sendviče.

Oko 100 mladih iz muzičkih škola i akademija iz Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Niša i Ćuprije
imaće mogućnost da prisustvuju finalnoj večeri festivala BITEF, a planirana je poseta Filharmoniji.

"Ulaganje i podrška kulturi za nas je važan vid društveno odgovornog poslovanja, jer je nemerljiv doprinos razvoju pozitivnih navika ljudi. Svojim primerom Carnex želi da podstakne što više kompanija i organizacija da podele sa nama taj osećaj odgovornosti za duhovni napredak zajednice", smatraju u kompaniji uz čije prozvode su odrastale mnoge generacije.

Tagovi: