Novi "Čair" - 22.000 mesta, 15 miliona evra!

Autor:

Grad Niš raspisao je tender za izradu projektnog rešenja za rekonstrukciju i natkrivanje stadiona Radničkog.

Novi "Čair" - 22.000 mesta, 15 miliona evra! Foto: MONDO

Kako prenosi portal "ekapija", Vanča Dimitrov iz Sekretarijata za investicije Niša izjavio je da će kapacitet stadiona posle rekonstrukcije biti povećan sa sadašnjih 18.400 na 22.000 sedišta.

"Od učesnika tendera zahteva se izrada projekta za krovne konstrukcije iznad svih tribina, sa osvetljenjem po obodu. Tender je takođe otvoren za izradu projekta za sanaciju južne i severne tribine, a u planu je rušenje kompletne zapadne tribine", izjavio je Dimitrov, dodavši da bi radovi trebalo da počnu 2019. godine.

Stadion u Nišu izgrađen je 1963. godine, a njegova obnova započela je 2011. i bilo je planirano da se odvija u četiri faze.

Nakon što je istočna tribina izgrađena iz temelja, radovi su obustavljeni, a gradski čelnici su kao obrazloženje naveli štednju.

Prema rečima Vanča Dimitrova, rekonstrukcija i natkrivanje "Čaira", kao i zamena travnate podloge na terenu, koštaće oko 15 miliona evra.

Radnički se ovog leta posle 35 godina ponovo takmičio na evropskoj sceni, što mu je ambicija i za naredne godine.

Na novom stadionu domaćin bi mogla da bude i reprezentacija Srbije, koja obično igra utakmice u Beogradu ("A" tim) i Novom Sadu (U-21).

Povezano

Sve vesti