MONDO/Agencije

Al Dahra kupac PKB-a

Al Dahra Srbija je na tenderu za prodaju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) ponudila 105,055 miliona evra (105 miliona i 55.000 evra), rečeno je danas na otvaranju finansijskog dela ponude u Ministarstvu privrede Srbije.

68
A- A A+
novac, evro, evri, strana valuta, valute, 100 evra pare valuta menjačnica Foto: MONDO/Mario Milojević


Komisija za sprovođenje postupka je, prema saopštenju Ministarstva, tom prilikom utvrdila da je ponuda u skladu sa sa pravilima postupka, a Ministarstvo privrede je, na predlog Komisije, proglasilo Al Dahru kupcem.

Ministarstvo privrede podseća da je početna cena određena u iznosu od 50 odsto procenjene vrednosti predmeta prodaje na dan 31.decembra, odnosno da je iznosila 104.554.593,74 evra.

Na cenu koju je Al Dahra dostavila, biće dodata i cena za stado prema popisu koji će biti urađen neposredno pre uvođenja kupca u posed i iznosiće 100 odsto procenjene vrednosti stada na dan popisa.

Zaključenje kupoprodajnog ugovora se očekuje u narednom periodu, nakon što Uprava za sprečavanje pranja novca dostavi Ministarstvu privrede obaveštenje da za to ne postoje smetnje.

U ponudi Al Dahre je navedeno: "Obavezujemo se da platimo ukupan iznos od 105,055 miliona evra u gotovom radi kupovine dela imovine PKB, 29 odsto kapitala društva Ekolab, 45,77 odsto kapitala Instituta PKB Agroekonomik, a sve u skladu s javim pozivom".

"Potvrđujemo da je ova ponuda bezuslovna i obavezujuća i svesn smo da će samo

Tenderska komisija je u četvrtak otvorila jedinu ponudu za privatizaciju PKB-a i utvrdila da je ispravna dokumentacija Al Dahra Srbije.

Ponudu za PKB dostavila jedna kompanija

Komisija za sprovodenje postupka je tom prilikom utvrdila da je dostavljena dokumentacija u okviru koverta "podaci o ponuđaču" u potpunosti u skladu s pravilima postupka.

Objavljen tender za PKB

Imovinu PKB-a čini oko 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, 70 kilometara kanalske mreže za navodnjavanje, 17.000 grla stoke i druga imovina i mehanizacija.

Al Dahra u Srbiji posluje od 2014. kada je postala većinski vlasnik 51 odsto firme "Rudnap agrar" Vojina Lazarevića. Već početkom 2015. Al Dahra internešenel postala je jedini vlasnik plantaže u Irigu - Al Dahre Rudnap.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.