mondo.ba

"Slučaj Dragičević" ide na sud u Strazbur

Autor:

Davor Dragičević, otac tragično stradalog Davida Dragičevića, planira da istinu i pravdu zatraži pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu.

"Slučaj Dragičević" ide na sud u Strazbur Foto: Mondo/Brankica Spasenić

Banjaluka i Republika Srpska još čekaju na odgovor - kako je nastradao mladić David Dragičević, a njegov otac Davor najavio je danas da će istinu i pravdu zatražiti pred Međunarodnim sudom pravde u Strazburu, jer, objasnio je, "nema poverenja u institucije u BiH i RS".

David Dragičević nestao je 17. na 18. mart ove godine, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Otac nesrećnog mladića, Davor, rekao je ranije da je njegov sin otet 18. marta, a potom nekoliko dana mučen, drogiran, potom ubijen i bačen u rečicu Crkvenu.

Na današnjoj konferenciji za novinare, Davor Dragičević je rekao da "ima informacije" da se prema njima, odnosno organizatorima protesta "Pravda za Davida", pripremaju incidenti, kao i da se "vrši pritisak i preko Beograda na advokatski tim" da jedan od advokata izađe iz međunarodnog advokatskog tima.

Međutim, nije precizirao ko i na koga "vrši pritisak".

On nije želeo da govori o tome šta je, po njegovom mišljenju, motiv ubistva Davida.

"Neka oni kažu šta je motiv. Ja ću posle reći i ko su ubice i sve. Biće svi osuđeni na 45 godina. Hoću da zaštitim svedoke na pravi način", rekao je Dragičević i potom istakao da "iza ubistva Davida Dragičevića stoji država". 

"Imena ubica čuvam za Strazbur jer ovde ništa neće rešiti", dodao je.

On je potvrdio je da će novi protestni skup "Pravda za Davida" biti održan u centru Banjaluke 5. oktobra i podsetio je da se za više od 170 dana okupljanja u centru glavnog grada Republike Srpske nije dogodio nijedan incident.

"Mogli su za dva minuta da reše ovo. Da je vlast to rešila, hiljadu godina su mogli vladati i Milorad Dodik je mogao biti kao Tito", rekao je Dragičević.

Dragičević i grupa "Pravda za Davida" objavili su danas i polusatni video u kojem su naglašene sve sporne izjave nadležnih istražnih organa koji su radili na ovom slučaju i podelili materijal u kojima su, istakli su, izdvojene ukupno 23 nelogičnosti u istrazi.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.