Prnjavorski "jugo" hit u svemiru i Britanji (FOTO)

Autor:

"Jugo" pobedio "stojadina", a zatim postao "jugo spejs vorior"

9
A- A A+
jugo Foto: MONDO - Dragana Todorović ilustracija

Pre nekoliko dana MONDO je objavio priču o prodajnom oglasu za "jugo spejs vorior", a sada nam se javio njegov vlasnik Nikola B. i ispričao nam priču kako je nastao ovoj poseban "jugić" i čemu služi.

"Sve je počelo tako što smo ja i moj bolji prijatelj odlučili da kupimo nešto malo drugačije od ostalih", započeo je priču Nikola. "Nismo dugo razmišljali koje bi vozilo zadovoljilo sve prohteve klasične sponzoruše pa su u uži izbor ušli 'stojadin' i 'jugo'. Drugi model je pobedio jer je raspolagao boljim performansama prilagođenim našim kriterijumima."

Prijatelji su se odlučilo za prvo izdanje "juga 45".

"Nakon silnih servisa i šlepanja, zbog kojih je sajla za šlepanje sada fiksni dio vozila, odlučili smoda od njega napravimonešto posebno. Tadasu počele da kruže glasine da je u našem selu Štrpci kod Prnjavora viđen NLO, pa smo odlučili da od'juga' napravimo svemirski brod", kaže Nikola.

Ugradili su mu elektromotor od 1.066 konjskih snaga, s kojim ovaj "jugić" stiže do 1000 km/h za samo 15,6 sekundi. Postavljena mu je satelitska antena na krovu, a zatim je dobio i poseban oklop od folija "koji je otporan na vanzemljce".

Ako se pitate šta će metalnom automobilu oklop od tanke alu-folije odgovor smo dobili od jednog čitaoca britanskog Dejli Mejla,koji je takođe preneo priču o ovom hit automobilu.

"Folije stopiraju da dilitijumski kristali promene polaritet prilikom prolaska automobila kroz neobeleženu jonizujuću oluju. Čelik se ponaša za jonizujući magnet, dok aluminijumska folija služi kako astro-fluks preneo preko antene do točkova i na taj način gama zraci u potpunosti zaobilaze automobil", pojasnio je Robo-Dad.

Vozilo ima ambijetalno LED osvetljenje, koji menja boje putem daljinskog, a obeleženo je oznakama "NASA Prnjavor" i "Kosmička stanica Štrpci". Prva misija hvatanja vanzemaljaca se odigrala za vreme Prnjavorskog vašara.

Nikola se nada da će budući vlasnici nastaviti s misijama hvatanja vanzemaljaca.

A nama je drago da je smisao za dobar humor prepoznat i van granica našeg regiona. :)

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti