Vučić: Država će pomoći malom Dušanu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će država pomoći obolelom četvorogodišnjaku Dušanu Todoroviću iz Svilajnca, kojem je neophodna značajna finansijska pomoć da bi preživeo nakon što mu se vratio karcinom.

116
A- A A+

Vučić je, na konferenciji za štampu, nakon razgovora sa potpredsednikom Indije, preneo da je zamolio ministra zdravlja Zlatobora Lončara i premijerku Anu Brnabić da obezbede da država pomogne malom Dušanu.

Ova informacija stigla je gotovo istovremeno kad i vest da su humani ljudi iz cele Srbije i šire uspeli da prikupe novac za lečenje malog Dušana. Iznos koji je bio neophodan za lečenje je 119.391,14 evra.

Vučić je kasnije rekao da je Ministarstvo zdravlja u kontaktu sa porodicom malog Dušana, kojem je potrebno lečenje u inostranstvu, i zahvalio na podršci i pomoći anonimnom donatoru, koji je danas uplatio 70.000 evra za lečenje obolelog mališana.

Prvi simptomi bolesti su uočeni kod Dušana krajem 2016. godine, kada je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina.

Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je potom dete uputio u Beograd, gde je, prilikom daljih analiza dijagnostifikovan tumor - neoblasma.

Posle biopsije, dobio je hemoterapiju, što je uticalo da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše.

Prva operacija urađena je u eksperimentalnoj klinici "Sent Jude", u Memfisu (SAD).

Lečenje je zatim nastavljeno u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži u Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je Dušan primio i hemoterapije.

Tumor se vratio i Dušan mora sada hitno da ide u Barselonu, u kliniku "Sant Joan de Deu" na dodatnu dijagnostiku, testiranje i analizu krvi, ali i da primi dva ciklusa hemoterapije i imunoterapiju.

On je životno ugrožen i ovaj tretman je jako važan kako bi dete ostalo u životu.

Povezano

Sve vesti