Predsednik se izvinio javnosti zbog greške

Predsednik Aleksandar Vučić izvinio se danas javnosti zbog greške koju je napravio u petak uveče, govoreći na pres konferenciji o nesreći koja se dogodila na gradilištu Beograda na vodi i statistici koja se tiče tih nesreća u Americi.

164
A- A A+
vučić, vucuc, aleksandar vučić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

On se izvinio što je tom prilikom izneo podatak da u SAD na svakih 10 sekundi ginu perači prozora, što je, kako je danas objasnio, dobio kao informaciju, a zapravo je reč o sadržaju sa jednog šaljivog sajta.

"Bio sam umaran, normalno je da grešite. To što je to bila glupost i što sam ispao glup bilo je bez loše i bez zle namere", rekao je Vučić na konferenciji za novinare sa potpredsednikom Indije.

Istakao je da za grešku nisu krivi njegovi savetnici, nego on, da mu je zbog toga neprijatno, ali da je smatrao da mora da se izvini javnosti zbog toga.

Svoj tim savetnika je pohvalio:

"Oni dobro rade, uvek su pobeđivali i uvek će pobeđivati.

Evo te Vučićeve izjave:

"U Americi svakih 10 sekundi gine jedan perač prozora, na Đerdapu je sedam radnika poginulo, to nisu manekeni, nikom se nije iskrivila štikla na pisti, to se na građevini desi... Mi imamo daleko manji broj nesreća u odnosu na broj stanovnika u odnosu na druge zemlje. Za nas je ključno pitanje da li je država preuzela sve, da li je kompanija prijavila radnike, da li su imali zaštitnu opremu", rekao je Vučić.

Povezano

Sve vesti