Bol: Mesi je plakao kao dete koje je izgubilo mamu

Autor:

Bivši kondicioni trener Argentine i Barselone otkrio kada je Lionel Mesi doživeo najteži poraz u karijeri

Da li je Lionel Mesi najbolji fudbaler sveta? Ili je to Kristijano Ronaldo? Teško je dati pravi odgovor na to pitanje.

Ono što je sigurno da su Argentinac i Portugalac poslednjih godina u samom vrhu. Osvojili su po pet Zlatnih lopti, ali ono što ih razlikuje su reprezentativni uspesi.

Ronaldo je sa Portugalom osvojio Evropsko prvenstvo 2016. godine, a Mesi još nema trofej sa Argentinom. Nekoliko puta je bio veoma blizu pehara, ali nikada nije uspeo da ga podigne.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. igrao je finale, ali su Nemci pobedili posle produžetka, a potom su to isto učinili Čileanci dva puta u nizu, 2015. i 2016, u borbi za trofej na takmičenju Kopa Amerika.

Poraz koji su pretrpeli 2016. bio je najteži u Mesijovoj karijeri. Bivši kondicioni trener Argentine i Barselone Elvio Paoloroso ispričao je da je tada Mesija zatekao u očajnom stanju.

"U svlačionici posle meča je baš bilo bolno, a onda je postalo još gore. Oko dva sata noću krenuo sam u prodavnicu i zatekao Lionela potpunog samog kako sedi i plače kao dete koje je izgubilo majku. Niko nije mogao da ga uteši. Zagrlio sam ga i jecali smo zajedno. Poznajem dobro Mesija i dugujemo mu zahvalnost za sve što je uradio", ispričao je Paoloroso gostujući na jednoj argentinskoj radio stanici.

Mesi je posle tog poraza od Čilea 2016. godine saopštio da napušta reprezentaciju Argentine, ali se, na sreću svih, predomislio i vratio u nacionalni tim.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti