mondo.rs

SREĆNO: Dušan vladinim avionom odleteo u Španiju

Autor:

Stanje četvorogodišnjeg Dušana Todorovića, za čije lečenje u inostranstvu su ljudi dobre volje prikupili novac, u poslednja tri dana znatno se pogoršalo, javili su mediji. Večeras odleteo za Barselonu.

121
A- A A+

Dečak Dušan Todorović (4), teško oboleo od karcinoma neoblastoma, odleteo je večeras avionom Vlade Srbije uz pratnju lekara Dečje bolnice u Tiršovoj u Barselonu na lečenje.

Značka za hrabrost

Dečak je na letu svojom hrabrošću zadivio pilote, prenosi Tanjug, pa je pilot, pre nego što će dečak ući u "lir džet", skinuo sa svoje uniforme letačku uznačku orla i dao je Dušanu uz rešenicu: "Ovo ti je zato što se nisi plašio letenja i zato što si bio pravi pilot".

Do Beograda je stigao helikopterom MUP-a, koji je obezbedilo Ministarstvo zdravlja i koijm je u 18:10 poleteo sa stadiona u svilajnačkom naselju Bojača. Tu ga je iz rodnog Kušiljeva dovezao sanitet Univerzitetske dečje klinike iz Beograda.

Novac za njegovo lečenje uplaćen je ranije danas na račun klinike u Barseloni.

"Sve je završeno. Sakupili smo novac. Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da bude anoniman i da novac uplati direktno klinici", rekao je ranije danas Ratomir Antonović, upravitelj Fondacije "Podrži život".

Velika količina vode koja se u stomaku pojavila kao posledica neuroblastoma izaziva velike bolove i ugrožava Dušanove vitalne organe, piše TV Centar iz Svilajnca, koji ima i snimak Dušanovog transporta iz Svilajnca.

BRAVO: Prikupljena sredstva za malog Dušana!

Prvi simptomi bolesti su uočeni kod Dušana krajem 2016. godine, kada je analizom krvne slike primećen pad hemoglobina.

Pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu je potom dete uputio u Beograd, gde je, prilikom daljih analiza dijagnostifikovan tumor - neoblastom.

Vučić: Država će pomoći malom Dušanu!

Posle biopsije, dobio je hemoterapiju, što je uticalo da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše.

Prva operacija urađena je u eksperimentalnoj klinici "Sent Jude", u Memfisu (SAD).

Lečenje je zatim nastavljeno u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži u Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je Dušan primio i hemoterapije.

Tumor se vratio i Dušan mora sada hitno da ide u Barselonu, u kliniku "Sant Joan de Deu" na dodatnu dijagnostiku, testiranje i analizu krvi, ali i da primi dva ciklusa hemoterapije i imunoterapiju.

Povezano

Sve vesti