mondo.rs

Fontana na Slaviji dobija novi repertoar

Autor:

Izmenjeni termini emitovanja muzike, uvode se pesmice za decu, ali i domaći hitovi, prenosi Javni servis.

4
A- A A+

Fontana na Slaviji ove nedelje dobija nove melodije. Osim repertoara, promeniće se i vreme emitovanja muzike. Umesto dosadašnjeg termina od 20 do 22 sata, fontana će pevati svakog dana od 19.05 do 19.30, a vikendom će se u podne čuti i dečja muzika. O konkretnim pesmama odlučivaće petočlana komisija, prenosi Radio-televizija Srbije.

Komisija će odabrati više od 80 numera, među kojima najpopularnije melodije domaće zabavne, pop-rok muzike, kao i iz najgledanijih domaćih filmova i serija. Utorak i četvrtak rezevirani su za ozbiljnu muziku, a termin u podne vikendom za dečju.

Sve ukuse teško je zadovoljiti. Ipak, kažu eskperti, neki kriterijumi treba da se postave.

A za stanare u okolnim zgradama najveća bojazan je da će biti preglasno. Zbog te primedbe, ali i da je postojeći broj muzičkih numera nedovoljan i da je raznovrsnost muzičkih žanrova izostala, nadležni su formirali komisiju koja već nekoliko meseci priprema novi repertoar.

"Zvučni zapisi su nivelisani, biće u istom nivou, neće biti situacija da jedna pesma bude tiša, a druga glasnija. Neće biti preglasne muzike. Naravno, postoji mogućnost da za neke specijalne prilike bude poseban repertoar u zavisnosti od toga da li se održava neko veliko takmičenje ili se obeležava neki važan datum", objašnjava za RTS direktor JKP Beograd Vladimir Šobot.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.