KONTRAPRAJD: Uhapšen "monah Antonije"?!

Autor:

Grupu od oko 30 osoba koje se protive održavanju današnje Parade ponosa u Beogradu policija je zaustavila u blizini Glavne pošte. Učesnici ovog okupljanja za MONDO: Uhapsili nam "trojicu braće".

47
A- A A+
protest, parada Foto: MONDO/Jelena StokićReporteri Monda javljaju da je "gužva" nastala na uglu Bulevaru kralja Aleksandra i Kneza Miloša, kada je grupa učesnika ovog protesta krenula ka trasi parade, ali ih je policija sprečila da nastave šetnju. Hapšenja su, nezvanično, usledila dok su se protivnici parade okupljali.

SVE o Prajdu u Beogradu UŽIVO (FOTO, VIDEO)

Pogledajte fotografije:Učesnici ovog protesta nosili su uglavnom crkvena obležja i pevali crkvene pesme. Jedan od učesnika izgovara i molitvu "Oče naš".

protest, parada ponosa Foto: MONDO/Jelena Stokić

Pogledajte snimke našeg reportera:

Izvor: MONDO/Jelena Stokić

 Okupljeni su pevali neprestano "Gospode, Isuse Hriste, gospode, pomiluj Nas grešne".

Izvor: MONDO/Jelena Stokić

Sa razglasa su se čula i crkvena zvona.

U pitanju su, kako su se predstavili novinarima, "Učesnici šetnje za pravoslavne i porodične vrednosti" iz organizacije "Istinoljublje".

Jedan od učesnika Jordan Milovanović kaže za MONDO:

"Uhapsili su nam trojicu braće -  uvek smo se okupljali kod bivšeg Jata i tako je bilo i sada. Onda su poskakali policajci i počeli da nas hapse. Među uhapšenima je i monah Antonije", kaže Milovanović.

Monah Antonije ranijom odlukom SPC je raščinjen.

Milovanović je kazao da godinama unazad na isti način pokazuju protest protiv Parade ponosa, koja se u nedelju održava u Beogradu.

''Hoćemo da pokažemo stav da smo protiv sablažnjavanja naroda ovom 'paradom srama', da smo protiv toga da se promoviše homoseksualizam kao nešto normalno. To može da se toleriše, ali ne i da se promoviše i zato smo izašli da pokažemo da nismo saglasni sa tim'', naveo je Milovanović.

''Mi ćemo ostati ovde i pokazati svoj stav mirnim i pravoslavno hrišćanskim putem'', kazao je Milovanović.

Učesnici ovog protesta su se po završetku šetnje uputili ka Kalemegdanu.

Povezano

Sve vesti