Stefanović: Hvala građanima na toleranciji

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio se danas građanima Srbije "na odgovornosti prema zemlji i toleranciji", kao i policijskim službenicima na dobro obavljenom poslu tokom današnje beogradske Parade ponosa.

57
A- A A+
policija, policajci, blokada, blokade, parada Foto: MONDO/Danijela Pašić

"Želim da se zahvalim građanima Srbije koji su pokazali odgovornost prema svojoj zemlji i toleranciju, kao i policijskim službenicima koji su svoj posao obavili na najbolji mogući način", kazao je Stefanović, a preneo MUP.

Održan Prajd: "Prvi put nas je više od policije"!

U Beogradu se danas održava Parada ponosa tokom koje su učesnici prošetali centralnim gradskim ulicama, a potom u Studentskom parku do 20 časova prisustvuju zabavnom programu.

Centar Beograda "zaključan" zbog Parade!

Kontraprotest zbog promovisanja gej prava pokušalo je da održi nekoliko desetina građana ali ih je policija zaustavila u blizini Glavne pošte.

KONTRAPRAJD: Uhapšen "monah Antonije"?!

Ovakvi kontraprotesti uobičajeni su tokom Parade ponosa i dosad nisu okupljali veći broj ljudi. Masovnijeg protesta samih građani nije bilo ni ranije, a u neredima koji su obeležili prve pokušaje organizovanja Parade (do 2012. godine) učestvovale su isključivo huliganske grupe "navijača" beogradskih fudbalskih klubova i članova manje-više neformalnih ultradesničarskih organizacija.

Parada ponosa i haos na ulicama Beograda

Povezano

Sve vesti