MONDO/Tanjug

"Stop nasilju nad ženama" na stadionu Zvezde

Autor:

Prvak Srbije i ove sezone će na evropskim utakmicama u Beogradu promovisati borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

"Stop nasilju nad ženama" na stadionu Zvezde Foto: MN Press

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i FK Crvena zvezda nastavljaju saradnju na polju borbe protiv rodno zasnovanog nasilja i u Ligi šampiona, saopštio je u ponedeljak trofejni klub.

Nakon zajedničkog učešća u globalnoj kampanji 2017, kada je - prvi put na jednom fudbalskom stadionu - na utakmici Lige Evrope protiv Kelna poslata poruka protiv rodno zasnovanog nasilja, odlučeno je da transparent "Stop nasilju nad ženama" bude istaknut na svim mečevima Lige šampiona koje Crvena zvezda bude igrala u Beogradu.

"Ovo je druga godina da se Crvena zvezda aktivno uključuje u borbu protiv jednog od najvećih problema današnjeg društva, nasilja nad ženama. Želimo jasno da stavimo do znanja da je to neprihvatljivo i da se ne sme tolerisati. Siguran sam da će i ova naša akcija doprineti promeni svesti kod svih, da su dame naše blago i da ih moramo čuvati i zaštititi", izjavio je Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde.

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, zahvalila je prvaku Srbije što je prepoznao značaj ovog problema i uključio se u društveno odgovornu kampanju.

"Nasilje nad ženama je ogroman svetski problem. Samo u Srbiji ove godine su ubijene 24 žene u porodičnom i partnerskom nasilju, a više od 350 u poslednjih 10 godina. Drago mi je da ćemo ove godine svetu poslati jasnu poruku da je rodno zasnovano nasilje nedopustivo i da Srbija čvrsto stoji u borbi protiv istog", istakla je Mihajlović.

Transparent na engleskom jeziku, dug 17 metara, biće postavljen na istočnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" na sve tri utakmice Lige šampiona, protiv Napolija, Liverpula i Pari sen Žermena.

Povezano

Sve vesti