• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I "leteći automobili" će se praviti u Srbiji?

Izvor MONDO/Agencije

Razgovori, odnosno predlozi o poslovima sa Kinom, kreću se od izvoza industrijskih ostataka u preradi svinjskog mesa, do saradnje na proizvodnji "letećih automobila".

 Vučić u Kini - leteći automobili Izvor: MONDO/Predrag Vujić


Od svih 16 centralno-istočnih zemalja, koje su deo inicijative "Jedan pojas, jedan put", Srbija već povlači najveća sredstva, a u razgovorima delegacije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, u Pekingu, otvoren je čitav niz novih tema i predloženo mnogo projekata na kojima bi Kina i Srbija mogle zajedno da rade.

Predsednik Vučić je danas novinarima potvrdio da se ti razgovori, odnosno predlozi, kreću od izvoza industrijskih ostataka u preradi svinjskog mesa, do saradnje na proizvodnji "letećih automobila".

Kineski predsednik ponovo dolazi u Srbiju

"Ima puno ideja o kojima razgovaramo sa Kinom. Od sitnih stvari, kako, na primer, da u narednih šest meseci rešimo pitanje izvoza svinjskih nogu, papaka i svega onoga što se kod nas baca ili ne koristi u dovoljnoj meri. Pa do toga da razmišljamo da im kažemo 'dajte da vidimo šta ćemo sa tim litijumom i jadaritom u Zapadnoj Srbiji", rekao je Vučić i nastavio:

"Da vas zamolimo za fabriku električnih autobusa i električnih automobila, do toga da znamo da radite prototip letećih automobila, hajde da probamo da nešto od toga napravimo u Srbiji", preneo je Vučić danas posle susreta sa kineskim liderom Si Đinpingom, a uoči nastavka posete Kini, susreta sa premijerom Li Kećijangom i učešća na sastanku "Novih pobednika", u okviru Svetskog ekonomskog foruma, "letnjeg Davosa" u Tjenđinu.

Srbija već povlači najveća sredstva zahvaljajujući svojim projektima, i to više nisu projekti kao što su bili ranije.

"Reč je o preferencijalnim kreditima, a ne komercijalnim, za infrastrukturne radove", precizirao je Vučić.

"Ono što oni znaju to je da mi, uprkos nekada prikrivenim, nekada manjim, nekada većim pritiscima, čuvamo svoje prijateljstvo s Kinom. Oni to poštuju. Srbija je nezavisna i suverena zemlja, koja sama donosi svoje odluke za razliku od nekih drugih. To ima svoju cenu koju plaćamo na nekoj drugoj strani, ali mislim da vodimo dobru politiku", ističe predsednik Srbije.

Vučić je poručio da Srbija hoće "ekonomski da pobeđuje u regionu" i da se država ekonomski ubrzano razvija.

Komentari 79

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stefan

A zasto ne iskoristiti 700 000 clanova za pisanje pozitivnih komentara i hvalospeva o njihovom predsedniku.Koliko mogu da primetim napredujete i ovoj sferi.

Zoccc

Hahahahaha....pa kod nas kvalitetnu fudbalsku loptu nisu u stanju da naprave a ne leteci auto. Ajd pa da naprave cilim....ili letecu metlu....ali auto ?

Zoro od Srbiju

@ Veverica : A ti ?

special image